Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yeni yürürlüğe giren Bilişim Suçları Yasası ile ilgili olarak kamu kurumları tarafından polise yapılan şikayetlerle ilgili kişisel sosyal medya hesabından 2 farklı açıklamada bulundu.

Kamu kurumlarının kendilerine yönelik eleştiri veya "itham"ları, hakaret, tehdit gibi unsurlar içermedikçe, kamuya açık biçimde yazılı olarak yanıtlamaları gerektiğini ifade eden Erhürman, yurttaşın eleştirisinin demokrasi ve adil yönetim için sorun değil, ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yine Telefon Dairesi Müdürü’nün Yeni Bakış Gazetesi’nden yayınlanan bir ahberle ilgili Bilişim Suçları Yasası çerçevesinde başlatacağı yönündeki beyanını eleştiren Erhürman, ilgili daire müdürünün iddiasının bu yasa ile ilgili olmadığından haberi dahi olmadığını ifade etti.

Ana muhalefet lideri Erhürman, ilgili yasanın ilgili daire müdürünün görevli olduğu Bakanlık tarafından yürütüldüğünü işaret etti ve “Hükümet tüm kademeleriyle tel tel dökülüyor” dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili sosyal medya paylaşımları:

“ELEŞTİRİLER HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ”

“Son iki gün içerisinde yaşanan bir tartışma da, Kemal Değirmencioğlu Hoca'nın öğretmenlik sınavlarının yapılması ile ilgili bir sosyal medya paylaşımının polise şikayet konusu olmasıyla ilgili.

Hoca ile görüştüm. Olumlu gelişme şikayetin geri çekilmesi. Bunun öncesinde ilgili polis memurunun kendisine hakkında şikayet bulunduğunu söylediğini ama şikayetin Bilişim Suçları Yasası ile ilgili olduğunu söylemediğini anlattı bana. Konu Bilişim Suçları Yasası ile ilgili olmayıp bu noktada yanlış bir tartışma yürütülüyor olsa bile esas mesele bence şu:

Kamu kurumları kendilerine yönelik eleştiri veya "itham"ları, hakaret, tehdit gibi unsurlar içermedikçe, kamuya açık biçimde yazılı olarak yanıtlamalıdırlar. Yurttaşın eleştirisi demokrasi ve adil yönetim için sorun değil, ihtiyaçtır. Dahası kamu kurumları bu eleştirileri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarında olduğu gibi düşünce özgürlüğünü genişleten biçimde değerlendirmekle yükümlüdür.

Düşünce özgürlüğünün, özellikle siyasete ve kamu kurumlarına yönelik eleştiriler söz konusu olduğunda geniş bir hoşgörü çerçevesinde değerlendirilmesi Kıbrıs Türk halkının gurur duyduğu bir zenginliğidir. Bu zenginliğin zarar görmemesi konusunda birincil görev siyasete, kamu kurumlarına ve kamu görevlilerine düşmektedir.”

“HÜKÜMET TÜM KADEMELERİYLE TEL TEL DÖKÜLÜYOR”

“Anlaşılan hükumetin yarattığı yönetim boşluğu kamu yönetiminin tüm kademelerine yayılmış durumda. Yeni Bakış gazetesinde yayımlanan bir haberle ilgili olarak bir daire müdürü "haberin içeriğinin suç olduğu düşüncesiyle" Bilişim Suçları Yasası çerçevesinde yasal süreç başlatacağını bildirmiş.

Bilişim Suçları Yasası İlgili daire müdürünün bağlı olduğu bakanlık tarafından yürütülüyor. Ama anlaşılan daire müdürünün, iddiasının bu Yasa ile ilgisi olmadığından haberi yok. Hükumet tüm kademeleriyle tel tel dökülüyor. Ülkedeki her özgürlüğe, her kuruma, her sektöre, her bireye verdiğiniz zarar yetmedi mi?!!