Kültürel Miras Teknik Komitesi çerçevesinde UNDP'nin teknik ve Avrupa Birliği'nin mali katkısıyla pilot proje olarak belirlenen Mandria/Yeşilova Türk mezarlığındaki iyileştirme çalışması tamamlandı.

Çalışmanın ikinci aşamasında Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin de katkısıyla toplu bir mezarda gömülü olan 20 şehidin gömülü bulunduğu yerde de çalışma yapılacağı belirtildi. Ayrıca, Larnaka’nın Vuda köyünde, Baf Şehitliği’nde ve Ayanni Şehitliği’nde de iyileştirme çalışmaları başlatılacağı aktarıldı.

Tuncay: UNDP’nin teknik, AB’nin mali katkısıyla

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Eş Başkanı Ali Tuncay konu ile ilgili şu paylaşımda bulundu:

“Kültürel Miras Teknik Komitesi çerçevesinde UNDP'nin teknik ve Avrupa Birliği'nin mali katkısıyla pilot proje olarak belirlenen Mandria/Yeşilova Türk mezarlığındaki iyileştirme çalışması sona erdi. Kovit salgını sebebiyle gecikme yaşanan çalışmanın ikinci aşamasında inşallah Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin de katkısıyla toplu bir mezarda gömülü olan 20 şehidimizin gömülü bulunduğu yerde de çalışma yapacağız.

İkinci pilot projemiz olan Larnaka'nın Vuda Köyündeki Türk mezarlığındaki iyileştirme çalışması da yakında başlayacaktır.

Covid salgını çalışmalarımızın önündeki en önemli engel olarak durmaktadır. Koşulların izin vermesi durumunda Baf Şehitliği ve Ayanni şehitleri için de Vakıflar İdaresi'yle işbirliği içerisinde çalışma başlatılacaktır.

Çalışmalarımıza katkı koyan uzman ve emekçilere teşekkür ederiz.”