Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, sosyal medya ve bazı yayın organlarında, UBP-HP’nin yeniden koalisyon için masaya oturduğuna dair bir kirliliği olduğunu söyledi.

TV2020'de Reşat Akar'ın sunduğu programa telefonla katılan Senin, UBP ile yeniden herhangi bir görüşme veya istişarede bulunmadıklarını söylerek, “Hala daha dedikodular sürüyor. Ancak bizim pozisyonumuz nettir” diye konuştu.

UBP ile temel prensiplerde anlaşamadıklarını anımsatan Senin, “Biz bu bağlamda görüşmeleri sonlandırmıştık. Gün içinde 'UBP-HP ile anlaştı' şeklinde çıkan haberler doğru değildir. Böyle bir anlaşma yoktur” dedi.  Salı gününden bu yana UBP ile herhangi bir görüşme yapmadıklarını vurgulayan Senin, “Halen, son konuştuğumuz noktadayız” şeklinde konuştu.

Dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini kaydeden Senin, "Tarafımızca açıklanmayan haberlere itibar edilmesin" diye konuştu.

UBP dosyasını kapattıklarını dile getiren Senin, Ersan Saner’in hükümeti kuramıyorsa görevi iade etmesi gerektiğini kaydetti.

Saner’in görevi iade etmesi ve Tufan Erhürman’a görevin verilmesi durumunda ise Senin, “Tabii ki CTP ile de toplantı yaparız” ifadelerini kullandı.

Olası bir erken seçimde “HP’nin barajı geçememe” gibi bir olasılığın olup olmadığına ilişkin soru üzerine Senin, “En güncel anketimizi geçtiğimiz hafta yaptık. HP’nin baraj sorunu yok. Barja sorunu yaşayacağımız yönünde bir algı ortaya atılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

(Kıbrıs Postası)