Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, kişisel sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Bugün Mecliste yaşananların ne denli ibretlik olduğunu hep birlikte yaşadık; gördük” dedi.

Akansoy, “Ya demokrasiden yanasınız ya da değilsiniz. Burada üçüncü bir şık yoktur. Geldiğimiz nokta budur ve durum artık idare edilecek noktayı çoktan aşmıştır” ifadelerine yer verdi.

Asım Akansoy’un paylaşımı şöyle:

“Bugün Mecliste yaşananların ne denli ibretlik olduğunu hep birlikte yaşadık; gördük.

Sayın Hüseyin Özgürgün'ün istifa ettiği milletvekilliğinden ayrılması hükümet partileri UBP_YDP_DP tarafından engellendi.

Bir buçuk yıldır Meclise gelmeyen, hakkında soruşturma açıldığı savcılık tarafından belirtilen Özgürgün'ün Milletvekilliğinin devam ettirilmesi, sadece ve sadece UBP içi hesaplaşmanın bir sonucudur. Bu durum ne siyaset ne de toplum açısından anlamlı ve kabul edilebilir değil. Kendisinin Meclis Başkanına ayrılmak istediğini defalarca ifade etmiş olmasına ve Savcılıktaki yürürlükte olan dosyasına rağmen.

TDP'nin 2020 seçimlerinde yaşanmış müdahalenin araştırılmasına dair verdiği Araştırma Komitesi önerisi yine krize neden oldu. UBP aslında müdahale olmadı demiyor. Bundan önce de oldu tümü araştırılsın diyor. Evet araştırılsın ancak 2020'yi önce ele alalım ardından tüm seçimler araştırılsın, çünkü Komitenin 3 aylık görev süresinde tüm seçim süreçleri ele alınamaz dedik. Sayın Başbakan bize 2004 Referandumu da araştırılsın dedi . Hemen dedik. Ama başkaları da dedi, tamam dedik.

Hade yürüyelim yapalım dedik ama havada kaldı. Pazartesine kadar zaman istediler, pazartesi size öneri sunarız dediler, gerek yok hemen önerinizi söyleyin, belirleyelim ve karar alalım dedik. Olmadı. Oylama sırasında Meclisten çıktılar ve bir daha da dönmediler. Yarın 11.00'de tekrar toplanacağız. Hükümetin gelmeme olasılığı yüksek.

Tüm bunlar, hükümet partili milletvekillerinin onca açıklamalarına rağmen gelişiyor.

Müdahaleyi gizlemek, normalleştirmek, onunla yüzleşmemek, hesaplaşmamak, aslında sorunu aşmak istememenin en belirgin kanıtıdır. Yani aslında hükümet evet müdahale oldu diyerek aslında demokrasiyi dibe çekiyor, siyaseti ise yerin dibine batırıyor.

Biz yarın Meclisteyiz. Bunun hesabını sormadan, konuşmadan asla bir yere varmak mümkün olmadığını, olamayacağını çok iyi biliyoruz.

Ya demokrasiden yanasınız ya da değilsiniz. Burada üçüncü bir şık yoktur. Geldiğimiz nokta budur ve durum artık idare edilecek noktayı çoktan aşmıştır.”