Kıbrıs Postası Web TV’de Kıbrıs Postası Gazetesi Yazarlarının sorularını yanıtlayan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Bakanlar Kurulu olarak İngiltere’de ve diğer dünya ülkelerinde yaşayan Kıbrıslı Türklerin, KKTC’ye geri dönüşlerini sağlamak için ortada bulunan zorlukları kaldırmaya yönelik çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bakan Üstel, Covid 19 vesilesiyle hem bu gençlerimizin hem de diğer yaş gruplarından insanlarımızın daimî adreslerinin KKTC olması için çalışmaları olduğunu açıkladı.

KONU BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE

İngiltere'deki Kıbrıslı Türkleri adaya çağırma, onların tatillerini buralarda geçirmelerini sağlama ve KKTC’ye geri dönüşlerini sağlamak için ne yapmayı planlıyorsunuz sorusu soruldu.

Bakan Üstel, ülkemizde uzak yaşayan Kıbrıslı Türklerin tatillerini başka ülkelerde geçirdiklerini söyledi. Bunun nedenlerini araştırdıklarını belirten Üstel, bu konudaki sorunlarını iyileştirmek için de konuyu Bakanlar Kurulu gündemine taşıdıklarını aktardı.

Konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmaya başladıklarını anlatan bakan Üstel şöyle devam etti:

“Ülkemizden uzakta yaşayan Kıbrıslı Türklerin ülkemizde tatillerini geçirmelerini sağlamak için ilgili sorunları ne kadar asgariye indirirsek ve onları ülkemize gelmeye teşvik edip konaklatabilirsek bu ülkemiz için büyük bir yaşam sevinci olacak diye düşünüyorum. Birleşik Krallık ’da yaşayan hem gençlerimiz yavaş yavaş gerçek kültürlerinden uzaklaşmaktadırlar. Covid 19 vesilesiyle hem bu gençlerimizin hem de diğer yaş gruplarından insanlarımızın daimî adreslerinin ülkemiz olması için çalışmamız vardır. Her zaman söylediğim gibi önceliğimiz kendi insanlarımızdır”.

Ünal Üstel, Bu çalışmanın gerçekleşmesi sonucunda ülke ekonomimize büyük katma değer sağlanacağını dile getirdi. Üstel, gereken çalışmanın yapılması ve zorluklarında ortadan kaldırılması halinde sadece Birleşik Krallıktaki insanlarımızın değil, diğer ülkelerde yaşayan insanlarımızın da ülkemize gelmeleri halinde ekonomimizde aldığımız yaraların kısa zamanda sarılacağına inandığını ifade etti.