Hobi olarak tasarladıkları çok beğenilen Halide Ballı, kılıftan çantaya, minderden örtüye bir çok ürünü tasarlayıp satışını online olarak gerçekleştiriyor
 

Halide Ballı, hobi olarak başladığı dikişi, tasarıma dönüştürdü. Ballı, çanta, kılıf, minder ve masa örtüsü gibi birçok tasarımı, internet üzerinden online olarak pazarlıyor.
Lefkoşa'nın yetiştirdiği gençlerden olan Ballı, uluslararası ilişkiler eğitimi almış, özel bir şirkette ithalat sorumlusu olarak görev yapıyor. Ballı, dikiş ve tasarım işine 3 yıl önce hobi olarak başladı. Ballı, dikişe merakı sonucu izlediği videolar sayesinde, evdeki dikiş makinesiyle önce kendine çanta dikmiş, yakın çevresinin beğenisini kazanınca siparişler almaya başladı.

“İlk küçük çantamı tam iki saatte dikmiştim” diyen Ballı, siparişler giderek artmaya başlayınca Facebook ve Instagram'da 'Halide'nin Dikiş Atölyesi' adıyla bir sayfa açarak internetten satış yapmaya başladığını belirtti.

Kişiye özel nakış ve kumaş baskıları yapıyor
 

Yastık kılıfı, el çantası, sırt çantası, tütün cüzdanı, kitap çantası, kitap kılıfı, kalemlik, makyaj çantası, runner, minder ve masa örtüsü gibi tasarımlar yapan Halide Ballı, satışları online olarak gerçekleştiriyor.
Halide Ballı, bir tasarım yaparken kullanışlı ve sağlam olmasına özen gösterdiğine dikkat çekerek, “Kaliteli malzemelerle uzun ömürlü olabilecek ürünler tasarlamaya önem veriyorum. Üreten insanlardan ilham alıyorum. Üretmeye başlayınca insan daha farklı bakış açıları kazanıyor. Ürettikçe 'daha iyi nasıl olabilirdi?' sorusu gündeme geliyor ve kendimi geliştirmeme imkan sağlıyor" diye konuştu.
Talep ve isteğe göre tasarım, kişiye özel nakış ve kumaş baskıları yaptığını belirten Halide Ballı, model örneğine göre de tasarım yapabildiğini söyledi.

Siparişler İngiltere’ye de gönderiliyor
 

Halide Ballı, ürünlerini ada genelinin yanı sıra Türkiye ve İngiltere’ye gönderdiğine de dikkat çekti.
El emeği ürünlerin desteklenmesinin, üretme hevesi olan kişileri harekete geçirdiğine işaret eden Halide Ballı, "El emeği ürünlere daha çok destek verelim ve sahip çıkalım" şeklinde mesaj verdi.
'Halide'nin Dikiş Atölyesi' hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için sosyal medya hesaplarından, inncy.co web sitesinden veya WhatsApp’tan ulaşım sağlamak mümkün.
Facebook : @halidenindikisatolyesi
Instagram : @halidenin_dikis_atolyesi
Whatsup : 0539 121 00 47
https://inncy.co/store/halidenin-dikis-atolyesi/