Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, Azınlık Hükümetin Türkiye'den istediği "hedefsiz destek arayışı" planlamanın da Türkiye tarafından yapılmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Teberrüken Uluçay, hükümetin özel sektörü yeniden borçlanma yoluna soktuğunu ve bunun sürdürülemez olduğunu söyledi.

“Nisan-Mayıs’a giderken Temmuz Ağustos’u öngöreceksiniz”

Uluçay şu şekilde devam etti:

Karantina sürecini kapsayacak süreç için öğrenciler için planlama yapmamız lazım. Mayıs ayında inşallah iyi olacak. İlgili açılımları daha rahat yapabileceğiz. Bugün yapılması gereken tam da odur: yani planlama ve modelleme öngörüsü… Nisan-Mayıs’a giderken Temmuz Ağustos’u öngöreceksiniz… İçinde bulunduğumuz koşullar bu modellememeleri gerektiriyor. Ekonomide de bu geçerli…  Özel sektöre ne yapıldı? 2020’de ihtiyacı borçlanma ile karşıladık. Şimdi yeniden borçlanma öngörüldü… Özelin desteklenebilmesi için program dâhilinde bir modelleme yaparak en kısa vadeli desteği ortaya koyup önünü açmak gerekli… Bunun için de kaynak lazım ve bu da Türkiye ve iç borçlanma… İki kaynağı birbirinden kopuk değerlendirilirse istenilen noktaya taşınamaz. Öngörülen veriler bile değişebilirliği ele alınarak gözden geçirilmeli…”

“Hedefi sen belirleyemezsen Türkiye belirler”

KTV ekranlarında konuşan Uluçay sözlerine şöyle devam etti;

“Türkiye’den hedefsiz destek istenmemeli… Ortaya hedef konmalı. Ama bu yapılıyor. O zaman onlar belirlemek durumunda kalıyor. Geliniyor ve deniyor ki köy yollarını biz yapacağız. Böyle bir yapı sürdürülebilir değil…”

Kaynak: Kıbrıs Postası