İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanlığı’nı vekaleten yürüten Teberrüken Uluçay da, Derinya Kapışı eylemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Derinya kapısının açılması için düzenlenen bu etkinliğin çok önemli olduğunu, tüm siyasi parti, esnaf ve halkın destek verdiğini belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Uluçay, iki lider arasındaki görüşmelerin yeniden başladığını ve bu görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını belirterek, hükümetin de, müzakerelerin olumlu sonuçlanması için üzerine düşen görevi yerine getireceğini kaydetti.

Derinya kapısının açılması için de hükümetin çalıştığını, tabi bu kapının açılmasının iki lider arasındaki görüşmelerde belli olacağını anlatan Uluçay, bunun olumlu sonuçlanması için Cumhurbaşkanı’na desteklerinin süreceğini vurguladı.

 

İçişleri Bakanı Uluçay, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarında vizenin kaldırılmasının, görüşmelerin başlamasıyla birlikte planlamasının da önemli bir adım olduğunu belirterek, güven artırıcı önlemler kapsamında üzerinde çalıştıkları bu adım yanında önümüzdeki dönemde daha fazla açılım için hükümetin çalışacağını söyledi.