Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, ülke için elzem ve önemli konularda daha hızlı hareket etmek gerektiğini, kararsızlık değil aksine gereken iradenin ortaya konarak kararlılık göstererek adım atılması gerektiğini vurguladı. 
Uluçay, özellikle bu dönemde sağlıkla ilgili düzenlemelerin acilen ele alınması ve bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, bunun ekonomi ve turizme de olumlu yansıyacağını, ayrıca bugünden alınacak önlemlerin bu yıldan çok 2021 ve 2022 yılları için önem taşıdığına ve elzem olduğuna işaret etti. 
Meclis Başkanı Uluçay, 1 Ekim’de Meclis olağan çalışmaları için sembolik bir açılış yapılacağını da ifade ederek, “Seçim sürecinde genel kurul yapılamayabilir ama biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürüteceğiz ve ülkenin yararına olacak şekilde el birliğiyle hep birlikte canla başla çalışacağız” dedi. 
Uluçay, pandemi önlemleri kapsamında bu yıl Meclis’te 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resepsiyonunun yapılmayacağını da bildirdi. 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) Meclis çalışmalarını, geride kalan yasama yılını ve Covid-19 ile başlayan yeni dönem çalışmalarını değerlendirdi. 
Uluçay, 2019 Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini, bütçe ve diğer komitelerin organize edildiğini ancak Mart ayında Covid-19 pandemisi ve bununla mücadele tedbirlerinin Meclis çalışmalarını etkilediğini anımsattı. 
Yaklaşık iki ay Meclis’in kapalı bir dönem geçirdiğini ifade eden Uluçay, Covid-19 ile mücadele sürecinde Meclis olarak, ülkenin karşılaştığı sorunların üstesinden gelmek için hükümetin çalışmalarına katkı koymaya çalıştıklarını kaydetti. 
Bu konuda İlk yapılan katkının Cumhurbaşkanlığı seçiminin ertelenmesi konusunda olduğunu ve Mart’ın ikinci haftasında bunu ertelediklerini ifade eden Uluçay, Covid-19 ile mücadele ve alınan tedbirlere bakıldığında o dönem yapılması gerekenin de bu olduğunu söyledi. 
Uluçay, bu süreçte iş yerleri, kamu, mahkemeler her yerin kapandığını, bu çerçevede tüm olumsuzlukların değerlendirildiğini ve seçimin 6 ay ertelendiğini anımsattı. 
Meclis’in 2 ay kapalı kaldığı süreç içinde siyasi parti başkanları ve hükümet üyeleri ile yapılan istişareler sonucu Covid-19 gündemiyle 2 özel oturum yapıldığını ifade eden Uluçay, bu toplantılarda milletvekillerinin süreç ile ilgili görüş ve önerilerini aktardığını belirtti.