Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fazilet Özdenefe, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

CTP Milletvekili Özdenefe’nin paylaşımı şöyle:

İçinden geçtiğimiz süreçte en son ihtiyaç duyduğumuz şey, kamu çalışanları ile reel sektör çalışanlarını birbirine kırdırarak, bu iki kesimi bir birlerine düşman ederek, ortaya çıkan çatışma üzerinden bir sonuç almaya çalışmaktır.

Çözüm kamu çalışanlarının, Anayasal hakları olan emeklerinin karşılığı maaşlarını, haksız bir kazanç olarak göstermek ve ellerinden almaya çalışmak değil, çözüm, ülkeyi yönetenlerin kamu çalışanlarına gerekli mali kaynakları bulmak için ortaya koyduğu çabayı ve enerjiyi reel sektörün ve çalışanlarının da ihtiyaç duyduğu kaynakları bulmak adına ortaya koymasındadır.

Bir hükümetin ülkeyi yönetme becerisi , kaynakların bol olduğu değil (ki geçmişte bu dönemlerde bile nasıl adaletsiz, plansız ve öngörüsüz davranıldığı toplumsal hafızadadır), kaynakların kıt olduğu böylesi kriz dönemlerinde ortaya çıkar. Toplumun dezavantajlı ve sesi daha az duyulan kesimlerinin sesini duymak, zor şartlarda üretmeye çalışanların üretimden kopmamasını sağlamak ve adil bir paylaşım için kamu kaynaklarını doğru kullanmak, iktidarın öncelikli hedefi olmak zorundadır.

Hükümet kurma çalışmaları sırasında, ancak bu derme çatma hükümet ekonomik kaynak bulabilir diyerek toplum nezdinde bu sakat yapıyı meşrulaştırmaya çalışanların yapması gereken şey, toplumun farklı kesinlerinin birbirine düşmesine seyirci kalmak değil, hala daha yapılamayanı başarmak ve bu krizi yönetmektir!