CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli konuşmasında, ülkede çok ciddi bir sağlık krizi yaşandığına işaret ederek, “Bir yıldır bu ülke küresel salgınla yaşıyor ama bir yıldır bu ülkeyi yönetenler küresel salgına karşı nasıl yanıt vermeleri gerektiğini hala öğrenemedi” dedi. 
Vaka sayılarının arttığını ancak test sayılarının artmadığını kaydeden İncirli, zamanında kitlesel taramalar yapılmadığı için bugün kapanmanın konuşulduğunu dile getirdi. İncirli, bu taramaların gerekli ekonomik paketler hazırlanmadığı için yapılmadığını söyledi. 
Sürecin iyi yönetilemediğini, bu nedenle sağlık ve ekonomide kriz yaşandığını kaydeden İncirli bunun üzerine bir de siyasi kriz yaşandığını ve bunun meclis başkanlığı seçimiyle ayyuka çıktığını dile getirdi. 
Yaşanan krizlerin atlatılabilmesi için güçlü bir siyasi liderliğe ihtiyaç olduğunu söyleyen İncirli, erken seçime gidilmesi gerektiğini belirtti. 
İncirli, CTP olarak bütçe görüşmelerinin ardından seçim yasasının gözden geçirilmesiyle Nisan ayında seçime gidilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti.
Pandemiden en fazla gençlerin etkilendiğini söyleyen İncirli, genç işsizliğin KKTC’de hızlı şekilde yükseldiğini belirtti. 
Hükümetin gençlerin eğitiminin sürmesi ve işlerini kaybetmemeleri için gerekli adımları atması gerektiğini kaydeden İncirli, gençlerin ruh sağlığı için de devletin gençleri destekleyen programlar oluşturması gerektiğini dile getirdi.
İncirli, tüm bunların Gençlik Dairesi’nin atması gereken adımlar olduğunu ancak dairenin böyle çalışmalar yapmadığını belirtti.
Salgının ev içi şiddet ve istismarı da artırdığını ifade eden İncirli, bu konuda da özel takipler yapılması gerektiğini kaydetti. 
Gençlik kamplarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen İncirli, salgının çok boyutlu etkilerini en aza indirmek için çalışmak gerektiğini belirtti. 
Gençlerin hızlıca aşılanması gerektiğini kaydeden İncirli, hızlı ve yaygın bir aşılama için aşı sayısının artırılması gerektiğini dile getirdi. 
Ülkede geçici, sözleşmeli ve mevsimlik işçi olarak yüzlerce kişinin istihdam edildiğini söyleyen İncirli, bu kişilerin sınav açılsa belki de sınavları geçerek ve iş güvencesi ile işe başlayabilecekken hükümetlerin bu kişilerin bu haklarını ellerinden aldığını ve onurlarını incittiğini savundu. 
Hiç sınav şansı verilmeden işsiz olan gençler de olduğunu ifade eden İncirli, “Kötü istihdam politikalarıyla insanları bu hale sokmak büyük bir insafsızlıktır” dedi.