CTP Milletvekili Erkut Şahali de pandemi konusunda ülkede ciddi tedirginlik yaşandığını ifade ederek, bu tedirginliği yatıştıracak bir tavrın hala geliştirilmediğini söyledi. 
Vaka yayılımında son dönemlerde bölge dağılımının belirtildiğini ancak hangi bölgede ne kadar test yapıldığı bilgisinin paylaşılmadığını dile getiren Şahali, bunun sorulmadan açıklanması gereken bir veri olduğunu kaydetti. Şahali düzenli ve sürekli bilgilendirmeye ihtiyaç olduğunu belirtti.
Evlerde buluşma yasaklanırken hükümet üyelerinin kitle toplantıları yaptığını söyleyen Şahali, “Cami cemaat ilişkisi hakkında söylenmiş özlü sözleri” anımsatarak, halkın alınan önlemlere uyması için örnek olunması gerektiğini ifade etti. 
Şu anda bir Meclis üyesinin, bir temaslının temaslısı olarak kendini izole ettiğini kaydeden Şahali, Meclis çalışmalarının da bir risk teşkil ettiğini anlattı. 
Şahali, Lapta’daki işyerlerinin faaliyetleri sınırlandırılarak, insan hareketleri sınırlandırılamayacağı gibi, bulaş riskinin de azaltılamadığını, aksine artırıldığını savundu.
Kapanmanın yaratacağı sorunlardan bahsedildiğinde “Şu an açık mıyız?” sorusunun sorulduğunu kaydeden Şahali, arada kalma durumunun çok daha kötü olduğunu dile getirdi. 
2021 bütçesinde işçi ücretlerine ayrılan bütçenin geçen yılın öngörüsüne göre 3 kat, gerçekleşen bütçeye göre ise 2 kat artırıldığını kaydeden Şahali, bunun gayri adil istihdam olanağını olabildiğince artırmak için yapıldığını öne sürdü. Şahali, Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu’na sıfır ödenek ayrıldığını çünkü hükümetin tek derdinin rant olduğunu ileri sürdü.
Hükümetin ne yaptığının Başbakan’a bakarak görülebileceğini söyleyen Şahali, hükümette olmanın, hükümet etmekten fazla önemsendiğini savundu.
Şahali, bütçe geçer geçmez seçimler için adım atılmasının ülke için en hayırlısı olduğunu belirtti.