Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs TV ekranlarında yayınlanan bir programa katılarak, hükümet programını eleştirdi.

Erhürman, hükümet programında yer alan ‘vatandaşlık yasası’ ile ilgili konuşarak, halkın 10 aylık bir hükümetin kaç bin kişiyi vatandaş yapmasından korktuğunu dile getirerek halkın iradesine zarar verileceğini ifade etti.

15 yıldır burada yaşayan insanlara vatandaşlık verilmesi konusunu kendisinin savunduğunu belirten Erhürman, “Bu 'benim partiye oy verecek, buna vatandaşlık vereyim' diyerek bu halkın iradesini çarpıtmayın” dedi.

Hükümetin erken seçim hükümeti olduğuna dikkat çeken Tufan Erhürman, “Hükümet programında yazıyor… Ekim’de seçime gidilmesini bekliyoruz. Erhan Arıklı çıkıp, 'Mayıs' diyor… Diğer parti de '2021’de olabilir' diyor. Ben böyle bir şey görmedim hayatımda. Kimin ne söylediği belli değil. Ekim’e kadar gidebilecek bir hükümet değil. Güvenoyu almadan, allem galem oldu ülke” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız…. https://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n360185-tufan-erhurman-hukumet-guvenoyu-almadan-ulke-allemgallem-oldu

(Kıbrıs Postası - ÖYKÜ KENDIR)