CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Maliye Bakanı Dursun Oğuz’ın Türkiye’den gelen kaynağın nerede kullanılacağının kalem kalem açıklanacağına ilişkin sözü olduğunu ama bu sözün tutulmadığını belirtti, buna ilişkin bir açıklama beklentisini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti tablolarında, Kasım ayında 400 bin TL KKTC’ye kredi aktarıldığı, 550 milyon TL de yurt dışı transferi olduğuna işaret eden Erhürman, buna karşın hükümetin belirttiği rakamların farklı olduğunu anımsattı, farkı sordu.

890 milyon TL’nin artı olarak mı geldiğini de soran Erhürman, Ersin Tatar’ın imzaladığı protokolde öngörülen rakamın bu belirtilen rakamların üzerinde olduğuna işaret etti, ‘geriye kalan 600 milyon TL’nin neden gelmediğini’ de sorguladı.

“Ne oldu bilelim, bunun üzerinden konuşalım” diyen CTP Genel Başkanı Erhürman, 600 milyon TL’lik bir açık olmasının sebebini sordu, ‘yerine getirilmeyen bir taahhüt olup olmadığını’ da sordu.

1500 TL ödemelerinde eksikler olduğuna değinen Erhürman, Türkiye’den söylendiği kadar para alındıysa bu 1500- 2000 TL’lerin özel sektöre ödenmemesi nedenini de sorguladı.

Erhürman, Türkiye’den 890 milyon TL ile dönülmüşse, gerekli ödemenin de özel sektöre ödenmesi gerekliliğine işaret etti.