TDP Genel Başkanı, Milletvekili Cemal Özyiğit,  Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasıdna pandeminin olağan hızıyla devam ettiğini söyledi, vaka sayılarının 40’lı sayılara tırmandığını bu nedenle daha etkin kontrol yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Özyiğit, hükümete “Açılırken, kontrolü elden bırakmayalım” uyarısında bulundu. Özyiğit, “Türkiye’den para gelecek mi? Gelen giden, şov çok…” dedi.

Hükümet icraatlarına yönelik sendika ve sivil toplum örgütlerinin aldığı eylem- grev kararlarını Meclis kürsüsünden hatırlatan Özyiğit, ülkenin iyi yönetilmediğini, infial içerisinde olduğunu dile getirdi.

Özyiğit, dövizdeki tırmanış nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşanmasına rağmen hükümetin gündeminin genel sekreterlik seçimi ve kurultay olduğunu da vurguladı.

Marketlerdeki fiyatların katlandığını ifade eden Özyiğit, tüm bunlar yaşanırken, hükümetin hayat pahalılığı ödeneğini dondurulmasına yönelik aldığı kararı eleştirdi.

Özyiğit, 54 maddelik öneri paketi sunduklarını ancak dikkate alınmadıklarını, hükümetin ‘ben bilirim, ben yaparım’ yaklaşımı ile hareket ettiklerini belirtti.