Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Covid-19 mücadelesi ve turizm planlaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ekonominin sıkıntı içerinde olduğunu ifade eden Ataoğlu, turizmi açmayı hedeflediklerini belirterek, “Ülkemizde belli bir kısmın aşılanması gerekiyor. Eğer eğitimi açmak istiyorsak gelen öğrencilerin ve mevcut öğrencilerin aşılanması gerekiyor. Turizmi açmak istiyorsak turizm sektöründeki personel aşılanmalı. Aşılanma belli bir düzeye geldikten sonra açılımı görebileceğiz” şeklinde konuştu.

Katıldığı bir TV programında tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, açılma konusunda hedef hangi sektör ise o sektörün personelinin açılması gerektiğini ifade etti.

“HEDEF HANGİ SEKTÖR İSE O SEKTÖR AŞILANMALI”

Tedbirleri elimizden bırakmamalıyız diyen Ataoğlu, 50- 60 bin civarında vatandaşın aşılanmasının söz konusu olduğundan bahsetti. Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları takdir edilecek boyutta olduğunu aktaran Ataoğlu, “1 hafta kapanma kararının yanında esnetme oldu, paket servis gibi” diyerek bu haftanın geçiş süreci gibi olduğunu ifade etti.

“NET BİR KARAR ÇIKMASI GEREKİYOR”

Turizm de Nisan ayında açılmanın hedeflendiğini ancak bu sektördeki personelin aşılanması gerektiğini belirten Ataoğlu, “Turizm sektöründeki personelin aşılanması ile ilgili sorun var. Sağlık Üst Kurulu’ndan beklentilerimiz var. Net bir karar çıkması gerekiyor. Biletler satılır, işlemler yapılır ise bir daha kapanıyoruz dememeliyiz. .Çalışmalar olmalı ve hedef kim ise o hedefin içindeki sektör aşılanmalı” şeklinde konuştu.

(Gıynık)