Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Turizm hakkında gerçekçi olmamız gerektiğine dikkat çekti.

Yüz yılda bir olabilecek COVID-19 salgını nedeniyle, en büyük mağduriyeti ne yazık ki turizm ve onu doğrudan/dolaylı etkileyen sektörlerde yaşandığına dikkat çeken Karlıtaş,  “Yapılması gereken ; Turizm çalışanlarının aşılanması, ülkemizin yeniden güvenli bölge olması ile birlikte, iç turizm hareketinden başlayarak, adım adım sağlıklı turizm tedbirlerinin alınması ve iyi döneminde turizmin büyük destek olduğu devletin, bu zor dönemde yüzünü turizmciye dönmesidir” dedi.

Hasan Karlıtaş’ın paylaşımı şöyle:

“Turizm hakkında gerçekçi olmamız gerek.. Yüz yılda bir olabilecek COVID-19 salgını nedeniyle, en büyük mağduriyet, ne yazık ki turizm ve onu doğrudan/dolaylı etkileyen sektörlerde yaşanıyor... Ülkemize turist gönderen ülkelere bakacak olursak. Karşımıza şöyle bir tablo çıkar ; İngiltere ve Almanya  vatandaşlarına seyahat kısıtlamaları kararı almıştır. Türkiye günde ortalama 25 bin yeni vaka ve yüzün üzerinde ölüm gerçeği ile yüz yüzedir. Avrupa'da halen durum kontrol altında değildir.  Güney Kıbrıs'ta vakalar düşme eğiliminde değildir... Bu ortamda, bu ülkelerden yakın vadede  turist beklemek gerçekçi bir bakış açısı olmaktan uzaktır... Bir ay sonra Nisan ayı başlıyor. Turizmin 12 ay olmasını savunsam da Nisan 1 de, sezon açılışı kutladığımız günlerimizi çok iyi hatırlıyorum... Ancak Tünelin ucunda öyle bir durum yok. Turizm emekçilerinin henüz aşılanmadığı, çift aşı sertifikası-pasaportu antlaşması yapmadığımız bir ortamdayız. Bir seneden fazladır binlerce turizm emekçisi, yüzlerce rehber işsiz ve ciddi maddi/manevi sıkıntılar yaşamaktadır. Belirsizlik, turizm sektöründe ciddi bir tahribat yaratmıştır... Turizm işletmeleri de ciddi kayıplara uğramıştır. Turizmin ne zaman iyileşeceğine ilişkin belirsizlik devam ediyor...  Yapılması gereken ; Turizm çalışanlarının aşılanması, ülkemizin yeniden güvenli bölge olması ile birlikte, iç turizm hareketinden başlayarak, adım adım sağlıklı turizm tedbirlerinin alınması ve iyi döneminde turizmin büyük destek olduğu devletin, bu zor dönemde yüzünü turizmciye dönmesidir... Turizmin durgun olmasından dolayı, geçen bir senede yapılması gereken turizm ve ülke adına onlarca işin yapılmaması büyük kayıptır...  Müze ve Ören yerlerinin altyapısından, üstyapısına teker teker elden geçirilmesi,  şehirlerin bölgelerin imar planlarının tamamlanması, Turizm Örgütünün kurulması, sahil-kıyı koruma yasasının geçirilmesi, çevre koruma adına etkili adımlar, Yeşilırmak'tan Karpaz'a ülkemizin adım adım tarih-kültür-doğa değerleri ışığında sürdürülebilir planlanması gibi...”