Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı Kıb-Tek konusunda ne kadar çabaladığını en iyi bilenlerden olduğu için Şahiner’in konuşmasını üzüntüyle dinlediğini anlattı. 
Göreve geldiklerinde taşıma ihalesini durdurduklarını söyleyen Arıklı, geçmişte çok büyük vurgunlar yaşandığını da gördüklerini belirtti. 
Yaşanan süreci anımsatan Arıklı “Baktık ki bu işin sonu yok, bizden sonra da birileri aynı vurgunu devam ettirebilir, kesin çözüm için TC Enerji Bakanından yardım istedim” diyen Arıklı, TPIC gibi Türkiye’nin saygın bir kuruluşunun KKTC’ye kazık atmasının söz konusu olamayacağını ifade etti.
Arıklı bunun üzerine konuyla ilgili bir çalışma başlatıldığını, dün çalışmaların tamamlandığını anlattı, önceki 32 dolar rakamının da altına inilmesi için çalışmalar yapıldığını anlattı. 
İhale konusundaki bir soru üzerine Arıklı gerekirse ihalenin geri çekileceğini belirtti. 
Şu anda elektrik fiyatlarına zam yapılamadığı için kurumun zarara girdiğini anlatan Arıklı, bu zararın er veya geç karşılanacağını ve günün sonunda mahsuplaşılacağını kaydetti. 
Konuşması sırasında Bakan Arıklı  ile muhalefet vekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.
Arıklı AKSA’dan atıkların temizlenmesi, jeneratörlerini gaza dönüştürmesi ve kira bedelini düşürmesini talep edeceklerini dile getirdi.
ŞAHİNER
CTP Milletvekili Salahi Şahiner de yeniden kürsüye çıktı ve sorduğu hiçbir soruya yanıt alamadığını söyledi. Neden ihalelerin birlikte yapılmadığını soran Şahiner, devletten devlete olan bir anlaşmaya TPIC’in nasıl dahil olacağını sordu. 
Bunun üzerine yerinden söz alan bakan Arıklı “Onun nasıl olacağını İsmet Akim Beye sorun” dedi, konuyla ilgili hazırlanmış raporu okudu, TPIC’in ödemeler zamanında yapılmadığı için fiyat yükselttiğini anlattı. 
“Şartnamede sıkıntılı maddelerle ilgili telkini kim verdi soruma yanıt alamadım” diyen Şahiner “AKSA’nın gitmesi öngörülüyorken yatırımla ilgili planlar nedir?” sorusunu da yöneltti.

Haber: Doğuş Özokutan Çiftçioğlu