Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın, 75 bin 260 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava kapsamında da tutuklandı. Mahkemedeki ifadesinde mağduriyetleri giderecek parası olmadığını söyleyen Aydın, “Kıbrıs'ta ve Türkiye'de bulunan ve el konulan mal varlıklarımla mağdurların zararını gidereceğim." dedi

Çiftlik Bank"la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında havalimanında gözaltına alınarak tutuklanan Mehmet Aydın'ın, 2 yıl önce açılan ve 75 bin 260 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava kapsamında da tutuklanmasına karar verildi.

Sanık Mehmet Aydın, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Günay bağlantı kurulan Mehmet Aydın'a "Mehmet Aydın, memlekete hoş geldin" dedi. Söz alan Aydın da, "Hoş bulduk" diye cevap verdi.

Duruşmada, kimlik tespitinde evli ve çocuksuz olduğunu kaydeden Aydın, ortaokul mezunu olduğunu, şu anda işsiz olduğunu ve aylık gelirinin bulunmadığını söyledi.