CTP MYK bugün saat 17.00’de, Parti Meclisi ise saat 19.30’da toplanarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’a hükümet kurma çalışmaları kapsamında siyasi partilerle koalisyon görüşmesi gerçekleştirmesi için yetki verecek. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, tüm siyasi partileri büyükten küçüğe doğru ziyaret edeceklerini açıkladı.

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında henüz hiçbir siyasi partiyle gayri resmi bir görüşme gerçekleştirilmediğini, bu akşam parti meclisinden alınacak yetkinin ardından yarın itibariyle siyasi partilere görüşme gerçekleştirilmeye başlanacağını ifade eden CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, “Tek bir koalisyon alternatifimiz yok. Farklı alternatifleri değerlendireceğiz. Bizim için önemli olan hangi siyasi partilerle ya da kaç partiyle koalisyon kurmaktan çok, ülkenin içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkacağı meselesidir” dedi.

“PAZARLIKLARLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORUZ”

“Kimlerin makam ve statü sahibi olacağı, kimlerin bakan olacağından çok ülkenin içinde bulunduğu krizden nasıl çıkabileceğine odaklanmalıyız” diyen Sorakın, “Biz bakanlık pazarlıkları yapmak yerine çözüm önerileriyle masaya oturup kriz ortamından ülkeyi kurtarabilecek bir hükümet kurmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.