Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda UBP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ın bu akşam diğer Cumhurbaşkanı adaylarının da yer alacağı televizyon programına katılamayacak olmasını sert bir dille eleştirdi.

Bu davranış, demokrasimize, diğer adaylara ama genel olarak bütün seçmenlere ama özel olarak UBP’li seçmene de saygısızlık olduğunu ifade eden Denktaş, bu saygısızlığı Kıbrıs Türk halkının affetmeyeceğini belirtti.

İşte Denktaş’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“TATAR’IN KENDİ PARTİLİSİNE DAHİ SAYGISI YOK”

“Görüşlerini halka anlatmaktan aciz, tartışmadan korkan, seçmenden kaçan, kendi partilisine dahi saygısı olmayan bir adayımız var.

Halka söyleyecek bir şeyi olmayan aday bu akşamki programa katılmayacağını bildirmiş. Bu davranış, demokrasimize, diğer adaylara ama genel olarak bütün seçmenlere ama özel olarak UBP’li seçmene de saygısızlıktır. Kıbrıs Türk Halkı bu saygısızlığı affetmeyecektir. Ben hem demokrasimize verdiğim önem hem de diğer adaylara olan saygımdan dolayı bu geceki programa katılacağımı kamuoyuna bildirmek istiyorum.”