Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda nasıl bir tavır sergileyeceği, bugün yapılacak MYK ve Parti Meclisi toplantıları sonrası belirlenecek.

Ancak kritik toplantılar öncesi, toplantıların belki de kaderini belirleyecek iki önemli görüşme gerçekleşecek; ikinci tura kalan her iki aday da bugün CTP’yi ziyaret edecek.

Söz konusu görüşmelerde CTP’ye iki farklı önerinin sunulması bekleniyor.

Bunlardan birinin UBP ile koalisyon, bir diğer önerinin ise federasyon temelinde müzakere süreci olacağı ifade ediliyor.

CTP’nin ilk görüşeceği isim, saat 11.30’da, UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkan ve Başbakan Ersin Tatar olacak.

Görüşme öncesi, bir TV kanalında yayınlanan programa katılan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme kararı almasıyla birlikte, “UBP’nin, ya seçim hükümeti ya da devamlılık arz eden bir hükümet kurma konusunda karar aldığını” belirtti.

“BENCE SEÇİME GİTMEYE GEREK YOK”

Taçoy’un, “devamlılık arz eden hükümet” olasılıklarına “CTP ile koalisyon” formülünü dâhil etmesi dikkat çekti:

“Erken seçim hükümeti kurulacaksa, sağda; UBP-YDP-DP koalisyonu kurulabilir. Bir diğer versiyon ise HP ile erken seçime kadar devam. Bir başka versiyon ise dörtlü koalisyon hükümeti. Bunların dışında eğer devamlılık arz eden hükümet kurulacaksa; ya UBP-HP devam edecek, ya da seçime gitmeden UBP-CTP hükümeti kurulacak. Bence seçime gidilmesine gerek yok.”

“CTP, YÜZDE 21’LİK OYUN YÜZDE 100’ÜNÜ SANDIĞA TAŞIYAMAZ”

Taçoy ayrıca, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın’ın dün yaptığı “PM’nin federasyondan yana olan adaya destek vereceği açıktır” açıklamasına da değinerek, CTP’nin, aldığı yüzde 21’lik oyun tümünü sandıkta Mustafa Akıncı’ya yönlendiremeyeceği görüşünü de paylaştı:

“CTP yüzde 21’lik oyun tümünü sandıkta, Sayın Akıncı’ya yönelik yansıtabilir mi? Kozmopolit bir yapıdan dolayı tüm oyları sandığa taşıyamayacaklarını düşünüyorum. İddiam şu ki, yüzde 21’in yüzde 100’ünü sandığa taşıyamazlar.”

Kıbrıs Postası - ERTUĞRUL SENOVA