Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Bisiklet Federasyonu yetkililerini kabul etti.  Bu sabah eylem yapan Federasyon yetkililerinin taleplerini dinleyen Taçoy, tüm yeni projelerde, yapılacak her yeni yolda bisiklet yolu ayrılması için çalışmaları olduğunu belirtti.

 

Görüşmede konuşan Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, bisiklet ve yol kavramının birlikte olması gereken iki değişmez olduğunu belirterek, en büyük sıkıntılarının “‘yol’” olduğunu söyledi.

 

Adademir, güvenli sürüş yapabilmek için güvenli bisiklet yollarına ihtiyaç olduğunu belirterek, hafta sonu 3 bisikletçinin yararlanmasına neden olan kazaların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

 

Bakan Taçoy da, Bisiklet Federasyonu’nun faaliyetlerini yakından takip ettiklerini, bisiklet kullanımının ülke şartlarında tehlikeli olduğunu söyledi.

 

Taçoy, mevcut yollarda bisiklet yollarının ayrılmasına imkan olmadığını, ancak yeni imkanların değerlendirildiğini belirterek, “Banket diye ayırdığımız bölümlerde, bisiklet yollarının oluşması için çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayı daha ileriye taşıma arzusundayız” dedi.

 

Yapılacak her yeni yolda bisiklet yolu ayrılması için talepte  bulunduğunu kaydeden Taçoy, “Şimdi çıkan bütün projelerimizde, Lefkoşa çevre yolu da dahil olmak üzere bisiklet yolu mevcut. Bundan sonra yapılacak tüm projelerde de olacak” dedi.

 

Taçoy, Bisiklet Federasyonu’nun talep ettiği bisiklet yolu güzergahı konusundaki çalışmaların Karayolları Dairesi tarafından sürdürülmekte olduğunu ancak kavşakların nasıl geçileceği konusundaki sorunun halen devam ettiğini belirtti.

 

Bisiklet kullanımının artmasının en büyük arzusu olduğunu da kaydeden Taçoy, bazı çift şerit yolların tek şeride düşürülerek bisiklet yolları oluşturulacağını, böylelikle şehir içi trafiğin bisiklet kullanımına açılabileceğini ifade etti.

 

Konuyla ilgili görüşmelerin belediyelerle devam ettiğini vurgulayan Taçoy, Dumlupınar bölgesinde bulunan bir parkın yeniden yapılanması konusunu Belediye Başkanı ile konuştuklarını ve Domuzcular Burnu bölgesinde yapılması planlanan 200 dönümlük bir parkta da bisiklet ve dönüş yolları oluşturulması arzusunda olduklarını anlattı.