Ülkemizde ve dünyada salgın virüs nedeniyle yaşanan olağanüstü gelişmeler, zaten az olan üretim sektörümüzü de sekteye uğratmıştır. Bununla birlikte, halkın ihtiyacı olan yiyecek ve içecek ürünlerinde de denetimsizlik ve kontrolsüzlükten ileri gelen suni fiyat artışları da oldukça dikkat çekicidir.

Ancak, ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından olan ve kültürümüze ait hellim ürününün ana maddesi süt üretimine ilişkin Süt Endüstrisi Kurumu’nun üreticilerimize yaptığı çağrı kabul edilemez bir yaklaşımdır.

SÜTEK, üreticimize olan çağrısında ; “Cumartesi ve Pazar günleri süt toplanmayacağından, yem rasyonlarının düzenlenerek üretilecek süt miktarının düşürülmesini” salık vermektedir. Diğer bir deyişle, hayvanların az beslenmesini sağlayınız ve süt verimini azaltınız, çünkü süt toplamayacağız diyor.

Bu tip çağ ötesi yaklaşımları tartışmak bir yana akıl ve izan çerçevesinde bile düşünmek mümkün değildir.

Elde edilecek her kuruşluk gelire hem halkımızın, hem de devletin ihtiyaç duyduğu bugünlerde, böyle absürd tutumlar değil, tam aksine üreticiyi başka mamül üretimine yönlendirmek veya ülkemize giren süt ürünleri ithalini yasaklamak gibi çareler üretilmesi gerekiyordu.

Zor günlerden geçerken, üretime yönelik böylesine yanlış tutumların bir an önce giderilmesi hususunda hükümeti gereğini yapması yönünde göreve davet ediyoruz.