Erbatu Group of Companies bünyesinde 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Starzer Mobilya, son teknoloji makineleriyle muhteşem mobilyalar üretiyor


 

“ÇOK HIZLI ŞEKİLDE, ÇOK KALİTELİ MOBİLYALAR ÜRETEBİLİYORUZ”… Starzer Möble Artvizyon Kurucu Direktörü Ramazan Karataş, Erbatu Group olarak mobilya sektörüne girme amaçlarının kaliteli mobilya seçeneklerini insanlarımıza sunmak olduğunu ifade etti. Karataş, “Son teknoloji ürünü olan makinelerimizle çok hızlı şekilde çok kaliteli mobilyalar üretebiliyoruz. Araştırmalarımıza göre tüm adamızda (Kıbrıs) en kaliteli ve teknolojik donanım olarak en ileri seviyedeki makineleri Starzer Mobilya kullanıyor” dedi.
 

“GÜVENE DAYALI ÇALIŞIYORUZ”… Ramazan Karataş, “İngiltere’de yaşayan Türklerle kan bağımız vardır. Yani kardeşiz. Bizim kardeşlerimiz Kıbrıs’a geldiklerinde canı gönülden uğrayabilecekleri Erbatu Construction’ın bir başka şirketi olan Starzer Mobilya’ya gelip mobilyalarını gönül rahatlığıyla yaptırabilir. Tıpkı 20 yıldır olduğu gibi Erbatu her zaman güvene dayalı çalıştı. Starzer’de aynı kişilerin direktörlüğü altında çalışıyor. Bizim için güven çok önemlidir”.


 

Kuzey Kıbrıs’ta, Erbatu Group of Companies bünyesinde 2003 yılında bu yana faaliyet gösteren Starzer Möble Artvizyon, tam donanımlı ve son teknoloji ürünü makineleriyle muhteşem mobilyalar üretiyor.
Starzer Mobilya, ev ve işyerlerinde baştan aşağı tüm dekorasyonu modern bir şekilde müşterilerine sunabiliyor. Ahşapla ilgili akla gelen her şeyi üretebilen Starzer Mobilya, özellikle müşterilerinin güvenine oldukça büyük önem veriyor.
Şirketin kurucu Direktörü Ramazan Karataş, kendilerinin her zamanki en büyük çabalarının insanların Erbatu’ya olan sonsuz güveninde zerre kadar sapma olmamasını sağlamak olduğuna dikkat çekiyor.

 

Karataş: Starzer başarılı bir şekilde yol alıyor
 

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Starzer Möble Artvizyon Kurucu Direktörü Ramazan Karataş, Strazer’in 2003-2004 yıllarında kurulduğunu söyledi. Erbatu Group olarak mobilya sektörüne girme amaçlarının kaliteli mobilya seçeneklerini insanlarımıza sunmak olduğunu ifade eden Karataş, aynı zamanda bir diğer amaçlarının ise şirketleri olan Erbatu Construction’ın mobilya işlerinde istedikleri kaliteyi kendi elleriyle yakalamak olduğunu bildirdi.
Ramazan Karataş, Starzer’in geride bıraktığı zaman içerisinde tam bir marka haline geldiğini ve başarılı şekilde geleceğe doğru yol almaya devam ettiğini dile getirdi.
Strazer Mobilya’nın üretildiği fabrikalarında son teknoloji makineler kullandıklarına dikkat çeken Karataş, “Son teknoloji ürünü olan makinelerimizle çok hızlı şekilde çok kaliteli mobilyalar üretebiliyoruz. Araştırmalarımıza göre tüm adamızda (Kıbrıs) en kaliteli ve teknolojik donanım olarak en ileri seviyedeki makineleri Starzer Mobilya kullanıyor” dedi.
Ramazan Karataş konu ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti:
“Fabrikamızda sınırsız bir iş kapasitesi mevcuttur. Makinelerimizi 2 yıl önce geliştirmeye başladık. Bu yatırımları da Kapalı Maraş’ın açılması ümidiyle yaptık. Yatırımlarımız 3 milyon TL civarındadır. Fabrikamızda 15 çalışanımız vardır. Makinelerimiz son teknoloji ürünü oldukları için 3 elemanın bu bölümde çalışması yeterli oluyor”.


 

Türkiye’ye ihracat için çalışmalar var


İhracat yapabilmek için yoğun şekilde çalıştıklarına vurgu yapan Ramazan Karataş, bu konudaki çalışmalarını gerek Güney Kıbrıs gerekse de Türkiye için yürüttüklerini aktardı.
“Bu konuda bir arkadaşımız Türkiye piyasasına girebilmek için gerekli çalışmaları yapıyor. Bizim fiyatlarımız Türkiye piyasasının daha da altınadır. Aynı zamanda çok daha kaliteli mobilyalar üretiyoruz” diye konuşan Karataş, Starzer’in montaj dahil bir kapıyı 900 TL’ye yaptığını, Türkiye’de ise bunun fiyatının en az bin TL olduğunu açıkladı.
Starzer’e iç piyasada vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade eden Ramazan Karataş, bu konudaki başarılarını şu sözlerle anlattı:
“İç piyasada oldukça yoğun çalışıyoruz. Mağusa’dan Karpaz’a ve Yedidalga’ya kadar yurdun her köşesinden siparişler alıyoruz. Özellikle İngiltere’de yaşayan insanlarımız bizden bir kez iş yaptırdıkları zaman siparişlerinin arkası geliyor. Süreklilik devam ediyor. Çünkü makine paktımız gerçekten sorunsuz iş üretiyor”.

 

Her türlü dekorasyon yapılabiliyor
 

Ürün çeşitliliklerine de değinen Ramazan Karataş, mutfak, gardıroplar, büro masaları ürettiklerini, tüm bunların yanında dekor yaptıklarını ve örneğin bir eczane veya kefe yapılacaksa dizayndan mimarisine kadar her şeyi yapabildiklerini dile getirdi. Bünyelerinde 2 İç Mimar barındırdıklarını ve ahşapla ilgili akla gelen her işi yapabildiklerini anlatan Karataş, baştan aşağıya bir otelin dekorasyonunu yapabilecek kapasitede olduklarını kaydetti.
Ramazan Karataş, Strazer Mobilya’nın dışında kapı üretim bölümleri olduğunu da bildirdi ve çardak yani kamilya da ürettiklerini belirtti.


 

Son teknoloji muhteşem makineler
 

Starzer Mobilya’nın CNC Makinesinin robotik sistemle çalışan muhteşem bir makine olduğuna dikkat çeken Karataş, “Örneğin, bir kapıya bir kişinin resmini yapmak istiyorsunuz. Resmi bilgisayara yükleriz. Makine o resmi kapının üzerine oymasını yapar. Ardından da boyamasını yaparız” dedi.
Camilerin dekor oyma işlerinin geçmişte elle yapıldığını anımsatan Ramazan Karataş, CNC Makinelerinin bu dekor oyma işini çok daha hızlı şekilde elle yapılmış gibi oldukça kaliteli yaptığını anlattı.
Ramazan Karataş, mobilya üretim tesislerindeki makineleriyle ilgili detaylı bilgileri şu sözlerle paylaştı:
“Fabrikamızda kapılarla ilgili 5 adet makinemiz mevcuttur. Bir makinemiz kapıyı paneline ebatlama işini yapıyor. Bir makinemiz kapı kasasını çekip, fitil ve ayna yeri açıyor. Bir başka makinemiz kapının birleşim yerlerini yapıyor. Bir makinemiz German Kapı üretiyor. Sıcak- soğuk pres makinemiz de vardır”.
Müşterilerinin geri dönüşlerinin çok iyi olduğunu söyleyen Karataş, “Hiç sıkıntı yok demeyeceğim ufak tefek sıkıntılar oluyor ama biz bu sıkıntıları en geç 3 gün içinde gideriyoruz” diye konuştu.

 

İngiltere’deki kardeşlerimiz

Starzer’i ziyaret etsinler
 

Starzer Mobilya Kurucu Direktörü Ramazan Karataş, sözlerine şöyle devam etti:
“KKTC nüfusunun 2 katı İngiltere’de yaşıyor. Bizim İngiltere’de yaşayan Türklerle kan bağımız vardır. Yani kardeşiz. Bizim kardeşlerimiz Kıbrıs’a geldiklerinde canı gönülden uğrayabilecekleri Erbatu Construction’ın bir başka şirketi olan Starzer Mobilya’ya gelip mobilyalarını gönül rahatlığıyla yaptırabilir. Tıpkı 20 yıldır olduğu gibi Erbatu her zaman güvene dayalı çalıştı. Starzer’de aynı kişilerin direktörlüğü altında çalışıyor. Bizim için güven çok önemlidir”.
Kendilerinin odaklanma noktalarının ‘güven’ olduğuna vurgu yapan Karataş, “Onun dışında biz para kazanmışız, kazanmamışız önemli değil. Para kazanma bizim için detaydır. Güven bizde her zaman 1 numaradır” dedi.
Ramazan Karataş, insanların güvenini kazanmanın kolay bir iş olmadığını, güven kazanmanın yıllar aldığını ve bunun için de uğraş vermek gerektiğini bildirdi. Kendilerinin her zamanki çabalarının insanların kendilerine olan güveninden zerre kadar sapma olmamasını sağlamak olduğuna vurgu yapan Karataş, Erbatu ve Starzer ile insanların zihinlerinde bu güveni kazandıklarını işaret etti.


 

“Ramen Öğrenci Yurdu bir marka oldu”
 

Starzer Mobilya’nın yanında diğer şirketleri hakkında da bilgiler paylaşan Ramazan Karataş, şirket piramitlerinin en üst seviyesinde Erbatu Construction bulunduğunu ifade ederek Erbatu Construction’ın kaliteli projelerinin tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.
Bir diğer şirketlerinin ise Ramen Öğrenci Yurdu olduğuna değinen Karataş, Ramen Öğrenci Yurdu’nun Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yerleşkesi içerisinde olduğunu bildirdi.
550 kişi kapasitesine sahip olan Ramen Öğrenci Yurdu’nun yüzde 99 doluluk oranıyla çalıştığını belirten Karataş, diğer şirketlerinde olduğu gibi aynı çalışma azmiyle Ramen Öğrenci Yurdu’nda da başarıyı yakaladıklarını aktardı. Karataş, Ramen Öğrenci Yurdu’nun hizmette 4’üncü yılında olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Gerek fiyatlarımız ve gerekse de hizmet kalitemizle Ramen ismini bir marka haline getirdik. 5 yıldızlı otel edasıyla hizmet veriyoruz. En önem verdiğimiz konu hijyendir. Özellikle hijyen ve güvene çok önem veriyoruz. İnsanlar çocuklarını bize teslim ederken gönülleriyle bunu yapıyorlar. Yurdumuzda kalan bir öğrenci eğitim hayatı boyunca da yurdumuzdan ayrılmıyor. Bu da memnuniyetlerinin en büyük göstergesidir”.
 

Artmax’a ilgi büyük
 

Ramazan Karataş, 3’üncü şirketlerinin de Yeniboğaziçi A.Ş olduğunu dile getirdi. Yeniboğaziçi A.Ş isimli şirketlerinin büyük hedeflerle yola çıktığını ancak hedeflerinin bir nebze durdurulduğunu ifade eden Karataş, bu şirketleri adına Mağusa Glapsides Bölgesi’nde 10 dönümlük bir yer aldıklarını, bu yeri aldıktan bir süre sonra bölgenin sulak alan olduğu öne sürülerek bina yapılmayacağının kendilerine bildirildiğini anlattı.
Ramazan Karataş, söz konusu yere 350-400 yatak kapasiteli sıra dışı bir butik otel yapmayı planladıklarını ancak az önce söylediği gerekçeden ötürü gerekli izni alamadıklarını aktardı. Yine işletmeleri arasında Mağusa’da faaliyet gösteren Artmax isminde bir yapı marketleri olduğunu anlatan Karataş, her türlü inşaat malzemesinin işyerlerinde bulunabildiğini ve fiyatlarının da oldukça uygun olduğunu belirtti.

Karataş, Artmax’a yaklaşık 3 milyon TL yatırım yaptıklarını ve yola çok iyi şekilde devam ettiklerini söyleyerek satışlardan oldukça memnun olduklarını ifade etti.
Ramazan Karataş, Starzer Mobilya’nın dâhilinde ‘Zerdor Kapı’ işletmeleri de bulunduğunu söyledi.
Zerdor Kapı’nın, KKTC’nin en büyük kapı üretim tesisine sahip olduğunu anlatan Ramazan Karataş, Zerdor Kapı’nın her gün 100 kapıyı baştan aşağıya üretebilecek kapasite olduğunu ve günde yaklaşık 50 kapı üretimi yaptıklarını belirtti. Zerdor Kapı’yı kaliteli üretimi nedeniyle talebin gün geçtikçe arttığına değinen Karataş, kalitelerinin en üst seviyede olduğunu, fiyatlarının Türkiye fiyatlarının altında seyrettiğini ve iç kapılara 5 yıl garanti verdiklerini bildirdi.