Ülkemiz, dün sabah dehşet verici bir habere uyandı. Geçitkale’de 52 yaşındaki emekli astsubay İbrahim Çobanoğlu, 48 yaşındaki eşi Bengü Çobanoğlu ve küçük oğulları 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, evlerinde tabancayla sol şakaklarından vurularak hayatını kaybetti. Anne ve babanın cansız bedenleri yataklarında yan yana, Çınar Çobanoğlu ise abisiyle birlikte kaldığı yatak odasında, iki yatak arasında ağır yaralı olarak bulundu. Küçük çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayda kullanılan İbrahim Çobanoğlu’na ait tabancanın da Çınar’ın yanında bulunduğu öğrenildi.

Çobanoğlu ailesinin karşı komşuları olan Nejla ve İbrahim Gamar çifti, evin büyük oğlu Eralp Çobanoğlu’nun gece saat 03.30 sıralarında panik halinde, yalın ayak bir şekilde kapı ve camlarına vurarak kendilerini uyandırdığını, kardeşinin kendisine silah çektiğini, canını zor kurtardığını, Çınar’ın kendisine bir şey yapmasından korktuğunu söyleyerek yardım istediğini anlattı. İbrahim Gamar, eve girdiğinde anne ve babayı yataklarında yatarken, Çınar’ı ise iki yatak arasında oturur vaziyette gördüğünü ve hemen 112 Acil Servis ve polisten yardım istediğini belirtti.

Polis, olay yerinde yaptığı ilk incelemede eve dışarıdan giriş olmadığını, tabancanın iki kez tutukluk yaptığını ayrıca oyun konsolunda oynanan Grand Theft Auto V (GTA 5) isimli video oyunun olaydan kısa süre önce duraksatıldığını tespit etti. İddiaya göre, 14 yaşındaki Çınar, anne ve babasını vurduktan sonra kendi canına kıydı. Ancak her türlü ihtimali göz önünde bulunduran polis, olay yerinden çok sayıda emare alırken, dört kişilik ailenin hayatta kalan tek bireyi olan 18 yaşındaki Eralp Çobanoğlu’nu önce doktor kontrolünden geçirdi, ardından ifadesini almak üzere polis müdürlüğüne götürdü. Öte yandan, hayatını kaybeden Çobanoğlu ailesinin üç ferdinin bugün Geçitkale’de toprağa verileceği öğrenildi.