Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, 30 kişilik ekibin, koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerini sıkı şekilde denetlediğini, bazı işletmelere ağır cezalar kesildiğini, bazı işletmelerin ise mühürlendiğini ifade ederek, “Siz bir dizinin galası için kalabalık yaratmaya izin veriyorsanız, biz hangi gerekçe ile bundan sonra denetim yapacağız?” diye sordu.

Mehmet Harmancı’nın açıklaması şöyle:

Tiyatromuz dünya zorluklarla on-line bir gösterim yaptı, ben ilk kez bir prömiyere katılmadım, doğru örnek olabilmek için.

Aralıksız bir şekilde 30 kişilik ekibimiz tüm işyerlerini sıkı bir şekilde denetliyor, kimisine ağır cezalar yazdık kimisini mühürledik tüm işletmeler bu zor koşullara rağmen yapılan denetimlerden mutlu oldular.

Kamu sağlığı için ve bir daha kapanamamak adına.

Siz bir dizinin galası için kalabalık yaratmaya izin veriyorsanız, biz hangi gerekçe ile bundan sonra denetim yapacağız? kime kurallara uyun diyeceğiz? Barlarda oluşan kalabalıkları nasıl kontrol edeceğiz veya şöyle sorayım neden kontrol edeceğiz?

Toplumun da bizlerin de bugüne kadar gösterdiği özveriyi hiçe sayıyorsunuz, aklımızla dalga geçiyorsunuz.