UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti için taraflar “tüm imkanlarını seferber ederek” bir hükümet protokolü üzerinde uzlaştı. UBP Başkan Vekili Ersan Saner, YDP Başkanı Erhan Arıklı ve DP Başkanı Fikri Ataoğlu’nun imza koyduğu protokolde, yakın gelecekte atılması gereken elzem adımları içeren bir hükümet programı hazırlanacağı belirtildi.

Protokolde, Acil Durum Hastanesi’nin devreye girmesi için çalışmaların tamamlanacağı, Koronavirüs aşısının temin edileceği, bütçenin meclisten bir an önce geçirilmesinin sağlanacağı, Türkiye ile yeni iktisadi mali iş birliği protokolü imzalanması için temasa geçileceği yer alıyor. Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’nın tamamlanması ve çalışma izinlilerin vatandaşlık konusuna da protokolde yer verildi. Protokolde, Kıbrıs konusunda iki devletli bir çözüm için ileri adımlar atılacağı vurgulandı.

 3’lü koalisyon hükümeti için protokol imzalandı, şimdi sırada yeni kabine var.

Koalisyon hükümetinde, DP 2, YDP 1 ve UBP Başbakanlık ile 7 bakanlık aldı. Ersan Saner’in Başbakanlığı’nda kurulacak hükümette, Başbakan Yardımcısı ile Ekonomi ve Enerji Bakanı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Turizm ve Çevre Bakanı da DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini DP milletvekili Koral Çağman yürütecek. Kulislerde birçok isim dolaşsa da UBP Başkan Vekili Saner’in Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Maliye Bakanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, Sağlık Bakanı, Ulaştırma Bakanı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı olarak kimi seçeceği bugün netleşecek.

Yeni kabinenin bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunulması bekleniyor.