Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin müdahalelerle oluşan bir sürecin sonunda kurulduğu eleştirisini yineleyerek, seçim yasasıyla ilgili gereken düzenlemelere işaret etti.

Geçmişte yaşanan afet ve krizlerde yaşananlardan örnekler veren Özyiğit, pandemi döneminin başında maaşlardan birkaç ay kesinti yapıldığını ve kimsenin itirazı olmadığını ancak seçim kapıya dayanınca bu kesintilerin geri ödendiğini kaydetti.

“Geri ödemenin acelesi mi vardı? İş yerini açamayan, evine ekmek götüremeyenler vardı” diyen Özyiğit, işini hala yoluna koyamayan on binlerce kişi olduğunu ve yükseköğrenimle ilgili fırsatların da kaçırıldığını belirtti.

Özyiğit, karantinasız girişlerin tüm uyarılara rağmen yapıldığını ve sıfır vaka şansının heba edildiğini ifade ederek, hafta sonu Girne bölgesinde kapanmaya gidildiğini ancak kumarhanelerin yine kapatılmadığını vurguladı. Özyiğit, “Bu işin hikmeti nedir?” dedi.

Üst Komite’nin başka, Bakanlar Kurulu’nun ise başka kararlar açıkladığını anımsatan Özyiğit, “Birilerinin mağdur olup olmayacağını ve bunun nasıl giderilebileceğini hep birlikte görüşüp, çözüm arayabilmek lazım” ifadesini kullandı.

Cemal Özyiğit, hem Türkiye’den, hem de AB’den aşı geldiğine işaret ederek, bir an önce halkın belirlenen program dahilinde aşılanmasını beklediklerini söyledi. Özyiğit, yurt dışından eğitim için gelecek kişilere aşı yoksa, 14 gün karantina diyerek eğitime kalınan yerden devam edilebileceğini belirtti.

Bugün başlayan eğitimde ortaya çıkan aksaklıklara da değinen Özyiğit, yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını ancak bilim doğrultusunda adım atılması gerektiğini söyledi.

Özyiğit, bu azınlık hükümetinin bütçesine oylarının ret olacağını da yineledi.