Ülkemizin dünyaca tanınmış isimlerinden Şeyh Nâzım Kıbrisi El Hakkani'nin ölümü üzerinden bugün tam 6 yıl geçti.

Ölüm yıldönümünde milyonlarca müridi tarafından anılan Şeyh Nazım, ülkemizde özellikle dergâhı ve kabri bulunan Lefke ilçesinde bu ölüm yıldönümünde de unutulmadı.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şeyh Nâzım’ın, çok sayıda insanı etkilediğini, dünyanın farklı ülkelerinden onlarca devlet insanı, ünlü isimler ve binlerce insanın, Lefke'ye gelip şeyhi ziyaret ettiğini anımsattı.

Şeyh Nazım’ın söylediklerini beğenenlerin de eleştirenlerin de olduğunu ifade eden Karlıtaş, Şeyh Nazım’ın yaşamı ve inancıyla iz bıraktığına dikkat çekti.

21 Nisan 1922 tarihinde Güney Kıbrıs’ın Larnaka kentinde doğan Şeyh Nazım, Nakşibendi tarikatının en önemli isimlerindendi. Uzun yıllar Lefke’deki dergahında yaşayan Şeyh Nazım, 7 Mayıs 2014 tarihinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yummuştu.

Hayatta olduğu dönemde birçok ünlü ismin ve önemli devlet adamının ziyaretine geldiği Şeyh Nazım Kıbrisi’nin kabri Lefke’de bulunan dergahında yer almaktadır.