Milletvekili Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından duygu dolu bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

“O’nsuzluğu yaşamaya başlayalı 9 yıl oldu. Her geçen gün eksikliğini daha fazla hissettiğimiz, yaşanan her olayın ardından O’nu andığımız, özlediğimiz liderimiz. Sadece biz çocuklarının değil, halkımızın da ayni şekilde,zor zamanlarda sığınabileceği o liman artık yok.

Her koşulda gülerek bakmayı başaran gözleri, ilham veren sözleri, zorluklara karşın yıkılmayan direnci ile hiçbir koşulda gelecekten umudumuzu kaybetmememizi sağlayan liderimiz, babamız, dedemiz.

Bugün O’nu, biraz buruk, oldukça mahcup ve üzgün ansak bile, huzurunda bulunarak yeniden cesaretlendiğimiz, yine geleceğe umutla bakma istencimizi çoğalttığımız, yaşanmakta olan zorlukların sona ereceğine olan inancımızı büyüttüğümüz bir an yaşıyoruz aslında.

O’nun geçtiği zorlu yolların bir başka şeklini yaşıyoruz çünkü bugünlerde. Kıbrıslı Türk’ün yaşadığı en zor günlerde pes etmemiş, insanımıza mücadele azmini yayabilmişti. Halkı adına yürüttüğü davası esnasında gün geldi vatanından kovuldu, gün geldi vatanına kovuldu. Halkına, davasına, devletine ve Anavatanına asla sırt dönmedi. Kimseye boyun eğmeden, davasından zerre kadar sapmadan, ısrarla ve inatla Kıbrıs Türkü’nün saygın bir halk olması, dünya içinde hak ettiği yere ulaşabilmesi için uğraş verdi, düşündü, konuştu ve yazdı. Bu yüzdendir ki, kendisini seven sevmeyen, fikirlerine ve duruşuna katılan ve katılmayan her kesimin saygısını kazandı. Hepsinden önemlisi, yurt dışından kendisine gösterilen saygıyı kendi üzerinden halkına yansıttı.

Kalabalığın içinde yalnız bir adam. Karanlığın içinde ışığı, acılar içinde sevgiyi yakalamayı başarabilen , sıkıştığı anda espri yaparak ortalığı yumuşatan, hoşgörülü, hazırcevap, özgüven sahibi, herkesin kabul ettiği parlak zeka sahibi, sanatçı ruhlu , vatansever, Atatürkçü,,inancı yüksek insan.

Babam…Hepimizin babası.

Yol göstericiliğine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyorsak bunun nedeni senin yıllar içinde halkından kopmadan verdiğin mücadeledeki haklılığındır.

Gösterdiğin yolda yürümeye, ilerlemeye devam edeceğiz.

Ardında bıraktığın üç evladın ve halkın senin yokluğuna alışamasa da, tek tesellimiz artık diğer üç kardeşimizle ve hep üstlerine titreyerek andığın , bu toprakları vatan yapmak için canlarını veren şehitlerimizle birlikte olmandır.

Ruhun şad olsun.

Ben kardeşlerim, torunların ve halkın seni çok özledik.”