Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, eylem için Meclis önüne giden Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği heyetini kabul etti.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu  Çiftçiler Birliği’ne hitaben “Haklı mücadelemizi selamlıyorum. Yıllardır milletvekilliği yapıyorum. Tarımda sıkıntılar her zaman oldu, gidermek için bakanlık yaptığım dönemde de olmadığımda da her zaman çalıştık. Biliyorsunuz... Hangi hükümet olursa olsun bütçede tarıma ayrılan destek artırılamıyor. Doğrusu bir önceki yıla göre enflasyon oranına göre artırılmasıdır ancak şimdi bile baktığımızda doğrudan gelir desteği gülünç rakamlara geldi. Basın önünde söylüyorum; olmasa daha iyi. Hükümet bu konuya ciddiyetle eğilmeli. Doğrudan gelir desteği anlamını yitirdi” ifadelerini kullandı.

Ekonomik sıkıntıların arttığını, tarımsal girdilerin yükseldiğini ifade eden Sennaroğlu, hükümetin acilen tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Başbakan ve parti grubuyla yapılacak toplantıda tarımın sıkıntılarını aktarıp bunu konuşacağını ama hükümeti parti disiplini içinde parti içinde eleştireceğini ifade eden Sennaroğlu, Meclis kürsüsünden hükümeti eleştirmenin parti disiplini içinde baktığında kendisine yakışmayacağını söyledi.

“BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞECEĞİM”

Sennaroğlu, kendisinden ısrarla kürsüden konuşma yapmasını isteyen Kelle’ye, şu anda Meclis Başkanı olduğunu, taraf olamayacağını, ancak diğer platformlarda tarımın sesi olacağını, Başbakan ile de özel görüşme yapacağını, komik rakamlarla düşen destek rakamlarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

“Ben sizin sesinizim” diyen Sennaroğlu, tarım ile gerekli görüşmeleri yapacağını kaydetti.

CTP’YLE GÖRÜŞME

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği eylemcileri Meclis’in ardından yürüyerek ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne gitti. Bu görüşmenin ardından eylemin sona ereceği belirtildi.

Haber: Emir Ertorun – Fotoğraf: Süleyman Önal