UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ülkede acilen hükümete ihtiyaç olduğuna işaret etti, kararlı adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Parti Meclisi protokol görüşmeleri sonrası çıkan tablonun, 2-3 günlük uğraşlarının sonucu olduğunu ifade eden Saner, bir an önce hükümetin kurulup bütçenin Meclise gelmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının hedefleri olduğunu kaydetti.

Ekim 2021’de erken seçim öngördüklerini de belirten Saner, diğer parti başkanlarına da teşekkür etti, bundan sonraki süreçte de verimli çalışmaya devam etme temennisini ifade etti.

Özellikle CTP’ye de teşekkür eden Saner, CTP’nin ilk andan itibaren çok net bir şekilde görüşlerini ve duruşlarını ortaya koyduklarının altını çizdi.

Kabine üyelerinin henüz netleşmediğini söyleyen Ersan Saner, “Kabine üyelerini ya bu akşam, ya yarın sabah sunacağım” dedi.

Hüseyin Özgürgün'le ilgili soru üzerine, Özgürgün'ün partie katkılarının yadsınamaz olduğunu belirtti, gelip gelmeyeceğinin kendi kararı olduğunu ifade etti.