Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan vekili Ersan Saner bu akşam gerçekleştirilen UBP Parti Meclisi Grubu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Saner, hükümet kurma çalışmaları kapsamında görüşmelerin detaylarından söz ederek herhangi bir parti ile hükümet kurma anlamında yaklaşım sağlanamadığını açıkladı.

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi’nin ve Merkezi Yönetim Kurulu’nun yarın toplanacağını kaydeden Saner “Yol haritamızı yarın gerçekleştireceğimiz toplantıların ardından açıklayacağız” dedi.

Ersan Saner’in konuşması şöyle:

Halkı anlayan bir parti olarak bu dönemde halkın beklentilerinin hükümeti kurulması yönünde olduğunu bilinciyle hareket ettik.

Pandemi devam ederken bir an önce hükümeti kurarak yolumuza devam etmek istiyorduk. İstikrarlı bir hükümet kurmak isterken partilerle tek tek görüştük. Partilere gerek icraat gerekse seçim hükümeti kurulması yönünde önerilerimizi dile getirdi. Her parti kendi hassasiyetlerini dikkate alarak hangi partilerle hükümet kurabiliriz diye bize daha yakın partilerle görüşmelere başladık. Misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. CTP’de gerçekten samimi bir ortamda geçen görüşmede temas sonun bir icraat hükümeti kurmamızın mümkün olmadığını söylediler. Seçim hükümeti konusunda daha sonra görüşebileceğimiz noktasındaydık. HP’de olumlu geçen toplantının meyvesini toplayamadık. HP ile Hükümet kurma çalışmalarında heyetlerin bir araya gelememesi dezavantaj oldu.

En son olarak da azınlık hükümeti için DP ve YDP ile bir araya geldik ancak hükümet kurmaya yakın olmamıza rağmen başarıya ulaşamadık. Bazı vekillerin yapmış oldukları açıklamalara değinmeden geçemeyeceğim. Başkan vekili olarak parti meclisi onayıyla yapmış bulunuyorum. Partimizin tüzüğü hakkında bilgisi olmadan yorum yapan arkadaşlarımızın herahlde atladığı bir şey v ardır.

Yarın Parti Meclisi ve MYK ile belediye başkanlarımızla tartışacağız ve oradan çıkacak harita ile yola çıkacağız.

13 gün boyunca ışıklarımız hep yandı. Basın mensupları da hep bizimle birlikteydi onlara da teşekkür ediyorum.

HP ile ilk görüşmeye başladığımızda biz ön koşulsuz oturduk. Daha sonra HP ile belli bir noktaya gidemememizin sebebi al ver sürecini yaşayamamamızdan kaynaklanıyor. Hiçbir partiyi kendi fikirlerinden dolayı eleştirmek bana yakışmaz. Siyasi partiler olarak böyle dönemlerde hükümet kurmak adına asgari müştereklerde buluşmamız gerekiyor.

Kurultayla ilgili bir sıkıntı yok. Tüzük gereği süreç ne ise takip edilecek. Bun konu da parti meclisinde yeniden ele alınacak. Önemli olan UBP’nin kimin tarafından yönetildiği değil UBP’liler tarafından yönetilecek olmasıdır.

Arıklı’nın detaylı bir açıklaması oldu. Sonuç itibarı ile başarılı olmak önemliydi. Partilerin kendi içerisinde yaşadığı diyaloglar veya partilerin karşılıklı olarak yaşadıkları diyalogların çözümü konusunda yaşadıkları ayrışma azınlık hükümetinin kurulmamasına neden olmuştur. Bu konuda bizim partimiz suçlanmamıştır.

Bizim tek amacımız sürdürülebilir bir hükümet kurmaktı ve tüm partilere eşit mesafede durduk.

Azınlık hükümetine çok yaklaştık fakat başaramadık. UBP olarak yetkiyi PM’den alırız. Bu disiplin gereği PM’yi topluyoruz ve tüm bilgileri onlara aktaracağız. Gerekli kararı orada çıkaracağız. Yarın saat 15.00’te Parti Meclisi’ni toplantıya çağıracağız.