Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, sanayi bölgesindeki arsaların, arsa dağıtımı ve altyapının Sanayi Dairesi’ne, altyapının idamesi ve temizliğin ise belediyelere ait olduğunu vurgulayarak, bu yetki karmaşası içinde Sanayi Odası’nın hiçbir yetkisi olmadığına dikkat çekti.

Alayköy Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Metin Yılgın da, 3 elden yönetilmeye çalışılan sanayilerde sorunların çözülemediğini belirterek, hazırlıkları tamamlanan Organize Sanayi Bölgeleri Yasası altındaki tüzüğün Bakanlar Kurulu’ndan geçmesini beklediklerini belirtti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, belediyelerin, devletin ve kurumların sanayi bölgelerine hizmet vermekte ciddi sorunlar yaşadığını ifade ederek, bunun çözümü için de Sanayi Odası ile çalışma yaparak tüzük değişikliği hazırladıklarına işaret etti.

Aşıkoğlu, tüzükle birlikte her sanayi bölgesi için bir yönetici komitesi kurularak sorunların daha hızlı çözümünü sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Tüzük bitmiş ama seçim ve pandemi süreci nedeni ile henüz Bakanlar Kurulu’ndan onay alamamıştır. 1 ay içerisinde tüzüğün Bakanlar Kurulu’ndan geçerek yürürlüğe girmesini bekliyoruz” dedi.

(Kıbrıs Gazetesi)