Altın Patiler Derneği'nin, kişisel sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda kedilerin ensesinden tutulmaması gerektiğine dikkat çekildi.

Paylaşımda, ensenin sinirlerin toplandığı bir nokta olduğundan dolayı kedilerin geçici felç durumu yaşadıklarına vurgu yapıldı.

Dernek, Norveç'te kedilerin ensesinden tutmanın yasak olduğu, bu kurala uymayanlara para cezası kesildiği ve hakkında dava açıldığını gösteren bir görselde paylaştı.

İşte o paylaşım şöyle:

Sinirlerin toplandığı bir nokta olduğundan dolayı geçici felç durumu yaşarlar. Bilinenin aksine siz bir kedi değilseniz bir kediyi öyle tutmak çok ciddi sakıncalar içerir. Siz farkına varmasanız da kedinizin kas gelişimini ve hatta gelişmiş kası bile ciddi biçimde zedeleyebilirsiniz.

Dişi kedilerin yavrularını o şekilde taşırken, insan parmaklarından çok daha hassas olan ve bu iş için uygun olan ağızlarını ve dişlerini gerekli basınçla kullanırlar. Yavru kedilerin bu şekilde tutulması bile sakıncalıyken, belli bir ağırlığa ulaşmış yetişkin bir kedi asla böyle taşınmamalıdır ve tutulmamalıdır. Kedilerin bir biriyle çiftleşirken ısırmaları bile bir birlerine zarar verebiliyorken insan parmaklarıyla bu şekilde tutmak çok ciddi kas ve omurilik zedelenmelerine neden olabilir.

Bütün memeli türlerde benzer sinir noktaları bulunur. Savaş sanatları ve akupunkturda da bunlara pressure point, enerji kanal noktaları gibi isimler verilir. Bu hem tedavi hem de hedefi etkisiz hale getirmek için kullanılır.

Biz insanların da aynen kedilerdeki gibi noktalar vardır ve sizi bir saniye içinde bayılıtıp, geçici felç edip, ekstrem düzeyde canınızı acıtıp etkisiz hale getirecek çoklu noktalar bulunur.

Her kediyi boynundan tutmak aklınıza geldiğinde birinin omzunuz üstünde olan sinir bölgesini penseyle sıktığını düşünmeniz ne yapmak üzere olduğunuza dair size fikir verebilir.