CTP Milletvekili Salahi Şahiner, pandeminin ekonomik bedelini Güney’deki işçi kardeşlerimize ödetmek, onları kaderine terk etmenin tam anlamıyla iş bilmezliğin sonucu olduğuna vurgu yaptı.

Şahiner, kişisel sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Toplum sağlığı,  içinden geçtiğimiz bu olağanüstü dönemde hepimiz için önemlidir ve öncelikli olmalıdır. Sosyal devlet olmak, hükümet etmek kriz yönetirken toplumun her kesimine eşit davranmayı, adil olmayı gerektirmektedir” dedi.

Şahiner’in paylaşımı şöyle:

“Kendi vatandaşına istihdam olanağı yaratamayan hükümetin;   bu adada yaşamaya tutunmak,  evine ekmek götürmek için her gün kilometrelerce yol kat ederek  Güneye geçen ve  çalışmak zorunda kalan yüzlerce emekçi  vatandaşımıza hiçbir maddi ya da manevi  destek vermeden, onlara yardım eli uzatmadan geçişlerini durdurma kararı alması  asla kabul edilebilir değildir.

Güneydeki kardeşlerimizi ekmeğinden etmeden, toplum sağlığını riske atmadan daha farklı bir çözüm  bulunabilirdi. Öncelikleri farklı, düşünemeyen, yaratamayan, çözüm bulamayan bir yapıda kurulan bu hükümet, kriz yönetimi konusunda yine sınıfta kalmıştır.”