Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; UBP-HP Hükümeti tarafından atanan yönetim kurulunun, 1 buçuk yıldır nizamnamenin gereğini yerine getirmediğini ve kurumu yüz milyonlarca liralık zarara uğratarak bilinçli olarak batırmaya çalıştığını açıkladı.

UBP-HP Hükümeti bir an önce kurumu kimlerin suiistimal ettiğin ve zarara uğrattığı konusunda halka hesap vermesi gerektiğini kaydeden Şahiner, “asılsız yere Teknecik Elektrik santrali çalışanlarını yıldırmak için boş yere, asılsız bir ihbarla santrale getirttiğiniz Güvenlik Kuvvetleri mensuplarımız gün gelecek bir sonraki baskın adresi sizin yönetim kurulununuz olacaktır” dedi.

“Halkımızın geleceği için büyük kayıp”

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“KIBTEK Yönetim Kurulu, yürürlükte olan nizamname kapsamında, belli dönemlerde maliyet hesaplaması yaparak kurumun zarar etmemesini sağlamakla görevlidir.

UBP-HP Hükümeti tarafından atanan yönetim kurulu, 1.5 yıldır nizamnamenin gereğini yerine getirmemekte ve kurum yüz milyonlarca liralık zarara uğratılarak bilinçli olarak batırılmaya çalışılmaktadır.

KIBTEK Müdürü Ahmet Dargın’ın üzerine düşen görevleri yerine getirip yeni maliyet hesaplarını yönetim kuruluna sunmasına rağmen, yönetim kurulu bunu görmemezlikten gelmiş ve ilgili müdürü görevden almaya çalışmıştır.

Bu zarar, yalnızca KIBTEK’in zararı değil, kamu maliyesi için hantal bir yük, elektrikte yapabileceğimiz yatırımların önünü kesmesi açısından da halkımızın geleceği için büyük bir kayıptır.

Halkımıza daha ucuz, daha kaliteli ve daha sürdürülebilir enerji sağlamakla yükümlü olan KIBTEK yönetimi, sorumluluklarını yerine getirmemekte, bunun bedelini haksız bir şekilde vatandaşa ödetmektedir.

HP’li yönetim kurulu üyeleri de suçu hükümet ortağının üyelerinin üzerine atmaya çalışıp, popülizm yaparak günü kurtarmaya, bu işin altından sıyrılmaya çalışmamalıdır. Kendileri de en az onlar kadar suçludur.

UBP-HP Hükümeti bir an önce kurumu kimlerin suistimal ettiği ve zarara uğrattığı konusunda bu halka hesap vermelidir.

Asılsız yere Teknecik Elektrik santrali çalışanlarını yıldırmak için boş yere, asılsız bir ihbarla santrale getirttiğiniz Güvenlik Kuvvetleri mensuplarımızın gün gelecek bir sonraki baskın adresi sizin yönetim kurulununuz olacaktır. 24 Eylül tarihli yazılı soruma cevabınızı en erken tarihte bekliyorum..”