CTP milletvekili Erkut Şahali, Manşet + programında meclis çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erkut Şahali, Başbakan ve siyasi parti başkanlarının koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanacak tedbirlerle ilgili toplantı yaptığını bu nedenle dün ertelenen meclis genel kurulunun bugün yapılmasının geciktiğini söyledi.

Şahali, nisabın sağlanabilmesi konusunda sayı değişikliğine gidilebileceğini anlatarak, Nisap sağlanabilmesi için aranılan sayının 3’te bire indirilebilmesi bizim için sorun değildir. 17 milletvekili ile nisap sağlanabilir itirazımız yoktur. Gerekli düzenlemeler yapılabilir”dedi.

Azınlık hükümetinin sürekli nisap sorunu yaşadığını nisabın sağlanması için meclise gelmeyen milletvekillerin bazı taleplerinin olduğu ve etkili olabilmesi için meclise katılmak istemediklerine yönelik duyumlar aldıklarına dikkat çeken Şahali, “Yaşanan gerilimlerden sorun olduğunu anlıyoruz. Ses tonları ve hareketlerden bunu gözlemliyoruz” dedi.

Serdar Denktaş’ın bir yakının sağlık sorunu nedeniyle 15 gün yurtdışında olacağını ve 15 gün karantinaya gireceğini ifade etti.

Nisabın sağlanamamasından yakınan hükümetin komite toplantılarını muhalefetin açtığını anlatan Şahali, “Meclis yasa yapılma yeridir. Hükümette UBP dışında grubu olan parti yok bu neden komite toplantıları aksamaması için katılıyoruz. 2021 yılı bütçe faaliyeti dışında komiteler çalışmadı. Yasalar yapılmadı. Dün yasa için toplandı ancak gündemde yasa yoktu.

Azınlık hükümetinin, partilerinde koparılan 3 vekil ile kurulduğuna vurgu yapan Şahali, “Faiz Sucuoğlu bile ‘hükümette 27 başbakan var’ dedi” ifadelerini kullandı.