Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Güney Kıbrıs ve yurt dışındaki turizmcilerin, turizmin iyileşmesinin sadece bu yıl değil gelecek yıllarda da büyük ölçüde aşılanmaya bağlı olduğunu kabul ettiklerini söyledi.
 
Rum Bakanlar Kurulu üyelerinin perşembe günü ilk doz AstraZeneca aşılarını olduktan sonra açıklamalarda bulunan Perdios, aşılanmanın normale dönmede çok önemli olduğunu vurguladı.

Daha çok aşılanma oldukça daha çok kişinin bağışıklığı olacağını ve ülkenin daha fazla turist kabul etme potansiyeli olacağını belirten Perdios, Kıbrıs’ın yurtdışındaki turizm ortaklarının ülkenin epidemiyolojik durumunu, ne kadar test yapıldığını, olumluluk oranını ve kaç kişinin yaza kadar aşılanacağını sorduğuna dikkat çekti.
 
Bir soruyu yanıtlayan Rum Turizm Müsteşarı, durumun sürekli değiştiğini, havayollarının ve turizm acentelerinin programlarını değiştirdikleri için turizm sektörünün geleceğiyle ilgili bir öngörü veya tahmin yapılmasının imkânsız olduğunu ifade etti.

Savvas Perdios, Kıbrıs’ın bir protokol yayımladığını dolayısıyla gerekli testleri yaptıran herkesin ülkeye gelebileceğini ve karantinaya gerek olmadığını anlattı; “O halde, diğer ülkelerin yayımlayacağı turizm tavsiyelerine bağımlıyız” şeklinde konuştu.