Son zamanlardaki skandallarıyla sallanmaya başlayan UBP-HP Hükümeti’nde karşılıklı atışmalarda da devam ediyor.

Halkın Partisi (HP) genel sekreteri ve aynı zamanda milletvekili de olan Jale Refik Rogers, Ulusal Birlik Partisi (UBP) genel sekreteri ve aynı zamanda milletvekili de olan Hamza Ersan Saner’in İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile ilgili bir televizyon kanalındaki sözlerini şiddetli bir şekilde eleştirdi.

Hükümet ortağını haddini aşmakla suçlayan Rogers, “Saner’in kadını değersiz ve küçük gören cinsiyetçi söylemi bütün insanlara yöneltilmiş çağ dışı bir hakaret ve tehdittir” dedi. Rogers, Halkın Partisi olarak Saner’in söylemlerini kendisine aynen iade ettiklerini açıkladı.

Jale Refik Rogers’ın ilgili paylaşımını Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da paylaştı.

İşte o gündem yaratan paylaşımın tam metni:

“UBP Genel Sekreteri Ersan Saner bugün katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamalarda, haddini aşan, kendisine ve temsil ettiği makama yakışmayan açıklamalarda bulunmuştur. Kadını değersiz ve küçük gören cinsiyetçi söylemi bütün insanlara yöneltilmiş çağ dışı bir hakaret ve tehdittir. Halkın Partisi olarak, söylediği tüm söylemleri kendisine aynen iade ederiz.”

Ersan Saner ne demişti? 

Saner, katıldığı programda "Başbakan kendisini yanıltan bir bakan ile çalışma arzusu içerisinde olmayabilir.  Ben başbakan olsam Ayşegül hanımı görevden alırdım" ifadelerini söylemişti.