Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, önümüzdeki hafta Ankara’ya yapacağı ziyaret konusunda açıklamalarla bulunarak bakanlık ile ilgili pek çok konunun masaya yatırılacağını söyledi.

Dün yayınlanan bir radyo programına katılan Bakan Canaltay, bir çok proje ile ilgili görü alışverişinde bulunacağını, özellikle karayolu projeleri konusunda Ankara’dan ek kaynak arayışı içinde olacağını kaydetti.

"Pandemi ile birlikte herkes cep telefonlarına tabletlere mahkum oldu. Ancak internet atlyapımızın yeterli olmadığını öğrendik. Telekomünikasyon ve internet sağlayıcılarının yaptığı çalışmalarla bu aksilikleri fazla hissetmedik. Dijitalleşmeyi hızlandırırsak ülkeyi bilişim adası yaparız. 4.5-5 G gelmesi lazım. Her eve fiberoptik götürülürse dünyada ilk olacağız.

Her ne kadar korku salınsa da, ekonomik olarak bizi darboğaza sokulması için çaba harcanmış olsa da... biz kendimizi her yere kapatarak kendi içimizde bir dünya kurduk. Güney ile kapıular açılabilir. PCR’lı gelsin günübirlik dönsün, hafta sonu otelde kalsın dönsün. İngiltereden dünya kadar insan var, tatili 15 gün, 1 hafdtasını neden karantinada geöçirsin? Çift aşışı ve çift PCR testli gelebilir.

İnsanlarımız her yerde içiçe. Halk usandı. Evde oturmaktan ve deşarj dönemine girdi.

Sağlık Üst Kurulu’na pandemi yasasıyla birlikte tüm yetkileri verdik ancak bir hata yapıldı. Sağlık üst kuruluna ekonomist ve esnaftan insanlar koymadık. Sağlıkçılar olarak karar alındı. İlk başta çok büyük korku salındı halka. Klavyelerde insanlar bu korkuları yaydık sonra yaydı ve herkes bunun verdiği korkuyla hiç bir şeyi düşünemedi uzun süre. Maalesef sosyal medyanın ülkeye yaptığı en büyük kötülük.

Hayat pahalılığına çok fazla destek bulamadı hükümetimiz. Oysa bir çok kişi ya rotasyonla işledi... farklı gruplar olsa da bu kabul edilmedi. Muahelefet de sıcak baklmadığı için ortada kalmış bir karar. Meclisten geçer mi geçmez mi emin değilim.

Pandemi sonrasına ülke olarak çok iyi hazırlanmamız lazım. Pandemi sonrasında artık insanların bir dejşarj olma isteği ve güdüsüyle tatşlke gelecekler, insanlarımız ülke içerisinde tatile ve restorantlara gidecekler. Yapmamız gereken kendi standartlarımızı, gelenek ve göreneklerimizle ülke tanıtımını yapmak ve ülkenin kalkınmasını sağlamamız lazım. Pandemi sonrası herkes üzerine düşen görevi, yüö sektörler, çok çalışıp ülkeyi kalkındırmamız gerek. Ağlamaya değil işyapmaya konsantre olmamız lazım ve buna inanmamız lazım.

Bu ülkeyi kanımız ve terimizle yarattık, bundan sonra da kanla değil ama terimizle kalkındırmamız lazım. "