HP Genel Başkanı Kudret Özersay, siyaset yapma zamanı olmadığını belirterek, salgın ilk patlak verdiğinde de bunu dile getirdiklerini, şimdi de yinelediklerini söyledi.  
Soğukkanlı olmak, ancak bilinçli bir şekilde hareket etmek gerektiğini ifade eden Özersay, HP olarak her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti. 
Öneri ve istişareye hazır olduklarını vurgulayan Özersay, toplumsal bir uzlaşı anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini, bu anlayışla istişareye hazır olduklarını vurguladı. 
Başbakanlığa bağlı polis konusunda bir şeyler yapılması gerektiğini belirten Özersay,  polis teşkilatında FETÖ bağlamında bir takım ilgisi bağı olduğu düşünülen konular yaşandığını, bunların bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini  kaydetti.
5 yıldır davaların sonuçlandırılamamasını ve adı geçen kişilerin göreve devam etmesini eleştiren Özersay, demokrasi ve insan hakları açısından bu konunun  bir an önce TC ile gerekli iş birliği yapılarak tamamlanması gerektiğini kaydetti.   
Polisin önemine işaret eden Özersay, ayrıca  Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile ilgili olarak da önümüzde dönemde yaşanabilecek sıkıntılara değindi. 
Özersay, ekonomi ile ilgili sıkıntılar yaşandığını, yarın da yaşanacağının aşikar olduğunu, bir kaynak bulmak ihtiyacı olduğunu ve bir an önce TC ile istişare edilmesi gerektiğini ifade ederek, reel ve özel sektörün desteklenmesi için bir formül bulunması gerektiğini kaydetti. 
Yapılacak tasarrufun adaletli yapılmasını ve kaynakların nerelere aktarılacağının şeffaf bir şekilde açıklanmasını isteyen Özersay, bunun şeffaf bir şekilde yapılması halinde kendilerinin de yapılanları destekleyeceğini söyledi. 
Turizm konusunda dünyada  sıkıntı yaşandığını, bunun için de turizm konusunda son trendlerin takip edilerek, pazarlama stratejilerinin değişeceğini belirten Özersay, ülkede de ona göre hareket edilebilmesi, esnafa ve çarşıya da yansıyacak bir şekle dönüştürülebilmesi için bu krizin bir fırsat olduğunu kaydetti. 
Özersay, sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ederek, vatandaşlara bu virüsü taşıyormuş gibi hareket etmeleri çağrısında bulundu.