Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sağlıkta, çalışma yaşamında, eğitimde, ekonomide, maliyede çok şey kaybettik. Maalesef daha da fazlasını kaybedeceğimiz bir döneme girdik. 11 aydır hükumet pek çok hata yaptı. Kulak asmadı, dinlemedi. Sorunlar büyüdükçe büyüdü. Sonuç itibarıyla sorunlar bu halkın, bu ülkenin, hepimizin sorunları ifadelerine yer verdi.

Erhürman, “Bu anlayışla, 11 aydır dile getirdiğimiz, muhalefetin de dahil olduğu bir "kriz merkezi" önerimizi bugün yineledik. Meclis kapalı olacağı için Salı sabahı tüm siyasi parti başkanlarının katılacağı bir toplantı yapılması yönündeki önerimiz kabul gördü “dedi.

Kriz merkezi önerinin de kabul görmesi için girişimlerini sürdüreceklerini kaydeden Erhürman, “Pandeminin doğallığında zarar verdiği/vereceği açık. Ama yapılacak hatalarla zararı büyütme lüksümüz yok! Yaşanan bunca şeyden sonra "ben yaparım olur" anlayışıyla devam edilmeyeceğini, "ortak akıl" ve "ortak sorumluluk" anlayışının devreye gireceğini umarım!!!” şeklinde konuştu.