Yeşilırmak'ın tertemiz doğasında, hiçbir kimyasal kullanılmadan, mevsimine göre üretilen ürünleri, Lefkoşa'da açılan Erson Hoca'nın Organik Marketi'nde bulmak mümkün

DOĞALLIK ARAYANLAR İÇİN... Organik tarım denince akla ilk gelen Erson Hoca'nın Organik Çiftliği'ndeki ürünler, artık Lefkoşa'da. Mevsimine göre sebze-meyve, ekmek, çörek, reçel, pekmez, salça, turşu gibi daha pek çok ürünü Lefkoşa'da açılan Erson Hoca'nın Organik Marketi'nde bulmak mümkün.    Pazartesi ve perşembe günleri taze sebze ve meyve günü olan market, hafta içi 09.00-17.30 Cumartesi günleri 09.00-14.00 saatleri arasında hizmet veriyor

ÇİFTLİKTEKİ ÜRÜNLER ORGANİK SERTİFİKALI... Çiftlikte, mevsimine göre her türlü sebze-meyve yetiştiriliyor. Herhangi bir kimyasal kullanılmaması nedeniyle bahçede farklı bir ekosistem oluşmuş.  Zararsızlar, zararlı böcekleri yiyerek ürünleri koruyor. Sertifikalı olarak üretim yapılan çiftlik, Tarım Bakanlığı tarafından denetleniyor.Doğal ürün meraklılarının hizmetine sunulan çiftlikte, restoran ve 5 odalı butik otel de hizmet veriyor

   Kuzey Kıbrıs'ta ilk organik tarım yapan kadın girişimci Nursel Ekici, Yeşilırmak'ta, 50 dönüm üzerine çiftlik inşa ederken, yaşamını yitiren eşinin yarım kalan hayalini yaşatmayı başardı. 

   Yeşilırmak'tan sonra, Erson Hoca'nın Organik Çiftliği'ndeki doğal ürünleri, artık Lefkoşa'da bulmak mümkün. 

   Nursel Ekici, Lefkoşa'ya Erson Hoca'nın Organik Marketi'ni açtı ve çiftlikte yetişen ürünleri, doğallık arayanların ayağına getirdi. 

 Nursel Ekici, eşinin hayalini yaşatıyor

   Emekli öğretmen olan Erson Ekici, tarıma olan merakı yüzünden, dedesinden kalma 5-6 dönümlük arazinin etrafındaki diğer arazileri de satın alarak, 50 dönümlük arazide, eşiyle birlikte tarım yapmaya karar vermiş.

    Daha sonra organik tarım kursuna katılan Ekici çifti, bahçeyi, tamamen organik tarıma uygun hale getirmiş ve çilek üretimiyle işe koyulmuş.

    Açılış hazırlıkları yapılırken Erson Ekici ani bir rahatsızlık sonucu yaşama veda etmiş. Psikolojik bir yıkım geçiren Nursel Ekici, eşinin hayalini yaşatmaya karar vermiş ve çok geçmeden Erson Hoca'nın Organik Çiftliği'ni hizmete açmış.

Çiftlikteki ürünler organik sertifikalı 

Çiftlikte, mevsimine göre her türlü sebze-meyve yetiştiriliyor. 

   Herhangi bir kimyasal kullanılmaması nedeniyle bahçede farklı bir ekosistem oluşmuş.  Zararsızlar, zararlı böcekleri yiyerek ürünleri koruyor. Sertifikalı olarak üretim yapılan çiftlik, Tarım Bakanlığı tarafından denetleniyor. 

   Doğal ürün meraklılarının hizmetine sunulan çiftlikte, restoran ve 5 odalı butik otel de hizmet veriyor. 

  Çiftlik, rezervasyon sistemine göre çalıştığı için önceden bildirmek gerekiyor. 

   Çiftlikte, Kıbrıs'a özgü etkinlikler de düzenleniyor. 

Tüm ürünlere Nursel Ekici'nin eli değiyor 

Çiftlikte yetişen tüm ürünlere Nursel Ekici'nin eli değiyor. Sebze-meyvenin yanı sıra ekmek, çörek, reçel, pekmez, salça, turşu ve daha pek çok ürün Nursel Ekici'nin eseri. 

   Yeşilırmak'ın tertemiz doğasında, hiçbir kimyasal kullanılmadan, mevsimine göre üretilen ürünleri, Lefkoşa'da açılan Erson Hoca'nın Organik Marketi'nde bulmak mümkün.

   Amaç, sağlıklı ürün ve Erson Hoca'nın adını yaşatmak 

Ekici'nin amacı, halkın sağlıklı sebze-meyve tüketmesini sağlamak ve yitirdiği eşi Erson Hoca'nın adını yaşatmak. 

   Çiftlikte üretilen yumurta ve tavuk da organik sertifikaya sahip.

    Pazartesi ve Perşembe günleri taze sebze ve meyve günü olan market, hafta içi 09.00-17.30 Cumartesi günleri 09.00-14.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

12 yıllık müşterileri var 

Nursel Ekici, müşterilerinin organik tarıma önem veren, kimyasal kullanılmayan ürün tercih eden bilinçli kişiler olduğunu belirterek, 10-12 yıldan bu yana sadık müşterileri olduğunu ifade ediyor. 

   Çalışkanlığıyla bilinen Nursel Ekici'nin tatil yapmak gibi bir lüksü yok; çiftliğin başından ayrılamıyor ancak yaptığı işten büyük haz duyuyor. 

   Nursel Ekici, birçok kadın kuruluşu tarafından ödülle onurlandırılmanın gururunu da yaşıyor. 

   Organik ürünlerle ilgili Facebook'taki Erson Hoca'nın Organik Marketi Lefkoşa sayfasından ya da 0533 861 53 04 numaralı telefondan bilgi almak mümkün.