İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erden Aşardağ, sosyal medya hesabından “AŞI VE SON ALINACAK ÖNLEMLER” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

Aşardağ’ın paylaşımı şöyle:

“Türkiyeden gönderilen CORONAVAC (SİNOVAC) aşılarının yapılmasına  başlanmıştır. Aşı yaptırmak için  gerekli baş  vurumuzu  arkadaşlarımızla beraber yaptık. Meslek, yaş ve  sağlık durumuna  göre  ayarlanacak sıraya göre aşımızı yaptıracağız.Bugüne  kadar çeşitli kaynaklardan ve  bizlerden aldığınız  bilgileri akıl süzgecinden geçirip aşılanma  konusunda kararınızı vermenizi öneriyoruz.

  Mantık ve bilim, son bulaş oranları ve gelinen  durum  aşılanmayı gerektirir. Salgın  böyle  bitecek.Karar sizindir.

 15 ocak tarihi bugün ; bulaşıcı hastalıklar + sağlık bakanlığının alacağı kararlar pandeminin başından beri en  riskli durumda olduğumuz bu  dönemde çok önem  kazanacaktır.

Okulların  açılması ve  15  ocağa kadar mecvut  kararların  sulandırılması ve yumuşatılması HAYATİ BİR  HATA olacaktır. Bulaşın  artması açısında pamuk ipliğinde  gidiyoruz. 14  günde  100.000  kişide  66  kişi  bulaş oranı ciddi  bir rakamdır.

Rum hükümeti ve sağlık  bakanlığı ve halkın bulaşı engellemede maalesef yaptıkları  yanlışlar,ı  eksikleri göz ardı edersek kısa  zamanda çok üzüleceğiz.

Bizzat  ziyaretlerini yaparak sn başbakan Ersan Sanere ve sağlık  bakanımız Sn Pilli’ye ciddi  çekincelerimizi kendilerine  sözlü olarak ilettik.

AKSİ BİR KARAR ÇIKARSA LÜTFEN HERZAMANKİNDEN DAHA  FAZLA KORUNUNUZ

 BEKLEYELİM  GÖRELİM.

SAĞLICAKLA  KALIN.”