“Naparsınız be Tahsin, hasret galdım yüzüne enişdem”

Dünya genelinde yayılmaya devam eden corona virüsü salgını nedeniyle eve kapanan vatandaşlar eğlenceli videolar, online konserler, evde yapılabilecek spor aktiviteleri gibi çeşitli yayınlarla moral buluyor.
Aygün Kencer de Kıbrıs ağzı yaptığı komik yayınlarla yüzleri güldürüyor. Kençer’in kocaman gözlükleri ve komik stiliyle yarattığı karakterin Londra’daki yeğeni Tahsin’le telefon diyaloğu 11 bin’in üzerinde kişi tarafından izlendi.

Kençer, 28 Mart 2020 tarihinde yayınladığı ve 11 bin kişi tarafından izlenen videoda, Karpaz bölgesindeki son yaşananları kendi uslubuyla anlatıyor. Aynı zamanda, sosyal medyada yayılan “Perdenin önündeki güçlü kadınlar” challenge’ine göndermelerde bulunuyor.

-Naparsınız be Tahsin, hasret galdım yüzüne enişdem.

Nolacak bu bizim birbirimize düşgünlüğümüz onu da hiç anlamadım be Tahsin. Biz napalım aha galdık köylerin içinde garantinalarda enişdem. Gumlar döküldü yollara barikatlar guruldu. Harp var bunun içinde, harp. Eveet. 74’den sonra bu gadar tedbir, bir tek böyle yani enişdem. Duyduk size da duyduk, Boriscik gitmiş Çarılıs gitmiş… O deyzen ağla ağla bir oldu. Düşer düşer bayılır. Ölmeden göreydim da bir defa da geleydi deyi. Böyün aşdı gözünü daha. Ne bileyim gorniz arardı perde goycakmış da önünde fotoğraf çeksin. Ona da öyle geldi endiştem. Yargılayaman, sorgulayaman bu zamanda. Eveet. Gendinize dikkat edin eniştem.”

İlla Çarlıs gelsin da görsün genni bunda”

Kençer’in 26 Şubat 2020’de yayınladığı videoda konuşmaları da yine yüzleri güldürmüştü. Yine bu paylaşımda Corona virüsü (Covid-19) teşhisi konulan İngiliz Kraliyet Ailesi’nden Prens Charles’ı Kıbrıs’a davet etmişti.

“- Alo, Napan be Tahsin naparsınız be enişdem, naparlar napardırlar? Nolsun be enişdem ayni dövünme. Be Tahsin duyan? Bak ne deyim sana. Bu deyzen beni deli ediyor. Sökdü bana canımı bir haftadır. İlla Çarlıs gelsin da görsün genni bunda. Ne bileyim ne geldi genne yahu. E ben ararım da ulaşamayıyorum. Düşmez bundan. Bak ne deyim sana. Sen yarın sabah gak tez. Atıl bir koşu söyle gennere gelsin görsünler da çıksın bizden oğlum. Ne bileyim enişdem. Bu gadar zaman bunlar yolu bilir da gelmezsa o da ayıp. Teklif mi dutallar yahu. Sen söyle bizden çıksın enişdem. Ha yarın sabah gak git söyle be Tahsin. Hayır doğam dutsun seni eniştem. Tamam hade görüşürük. Hade baş baş.”

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN >>>