North Cyprus UK

Basın mensupları ile buluşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülke gündemi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kabine üyelerinin birbirini suçladığını kaydeden Erhürman, vatandaş ekonomi ve sağlık alanında ciddi endişeler taşırken, hükümetin sürece liderlik yapamadığını vurguladı.

“Bu hükümet yok hükmündedir”

Erhürman’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu hükümet yok hükmündedir. Halka dair gailemiz var. Bu nedenle daha sık, daha etkili konuşacağız. Bu noktadan sonra muhalefetin dozajını da artıracağız.

Turizm ölü sektör. Yüksek öğretimi endişe ile takip ediyoruz. Turizmden 960 milyon, eğitimden 900 milyon Dolar gelirimiz vardı.

Bu iki sektör de zor günler yaşıyor. İnşaat sektörü de ortada. Ekonomiye ilişkin yönetim anlayışı tam bir keşmekeş. Bir işsize bile tahammülümüz yoktur.”

“Kulaklar tıkandı ve ülke şimdi bu halde”

“Sağlık çalışanlarının ve halkın başarısı hükümet hanesine yazılamaz.

Neden kapandık biz 10 Mart’ta? En sert kapanan ülkelerden biri olduk. Olağanüstü hal isteyenler de oldu. Biz sokağa çıkmanın sınırlı olması gerektiğini savunduk. Sağlık sistemimiz çok vakaya hazır değildi.

Bu nedenle kapandık. Hükümete ise açıldığımız zaman pandeminin bitmeyeceğini hatırlattık. Yeni normal vakalı bir dönem olacaktı. En az vakayla bu dönemi yönetmek için hazır olmalıydık.

Daha pandemi hastanesi yok. Gerekirse iç borçlanmaya gidilsin, hastane yapılsın istedik.

4.5 ay geçti aradan, Türkiye ile protokol imzalanırken 400 milyon tl de borçlanırdı.

Kulaklar tıkandı ve ülke şimdi bu halde. Riskli kararlar alınıyor. Çift PCR riski engellemiyor. Kendi kendini izole etmesi gerekenlerin gereği gibi davranmaması riski aşağıya çekmiyor. Şu an başarısızlık ortadadır.

Yaşadığımız süreç çok kötü yönetildi. Hükümet sadece rakamlar üzerinden gidiyor.

Günde bir vaka ortalaması ile devam ediyoruz. Hiçbir kötü senaryoya hazır değiliz.”

“Tek bir kişinin işsiz kalmasına, tek bir iş yerinin kapanmasına izin veremeyiz”

“4.5 ayda resmi olarak işsiz 840 KKTC yurttaşı kişi var. Bu resmi rakamlar dışında binlerce insan var. İşsizlik sigortasını 1.500 liraya indirdiler, bu parayla geçinen insanlar var. 1.200 insan da yine resmi rakamlara göre kısmı çalışmaya geçti. Peki kaç kişi işten durdu? 15 bin kişi işten durma başvurusu yaptı

Tek bir kişinin işsiz kalmasına, tek bir iş yerinin kapanmasına izin veremeyiz, buna tahammülümüz kalmadı

Bu hükümet, bu halkın gailesini çekmiyor. Sorumsuzluk var, basiretsizlik var, ciddiyetsizlik var.

Bir liderlik sorunu vardır, süreçlere liderlik edilmiyor. Her alanda ülkeye liderlik için kendimi hazır görüyorum. Çünkü bunun için ortak çözümler üretmeye ve diyaloğa ihtiyaç vardır. Oysa bunun aksine ülke bölünerek yönetilmek isteniyor”