Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nin Kur'an kursları ile ilgili kararının duyurulmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir açıklama yaparak, kararı eleştirmişti.

Erhürman, Altun’un "son derece yanlış bilgilerle talihsiz bir açıklama yaptığını" ifade ederek, “Gerçekten inanılır gibi değil söylenenler… Bunlar hiçbir şekilde kabul edilebilir söylemler değil... Bizim Kıbrıs’ta mahkeme kararına karşı söylemlerimiz değil bunlar. Mahkeme kararları böyle tartışılmaz. Biz yargımızı gözümüz gibi koruruz. Son derece sert, hukuki olmayan, sözlerle bu eleştiri yapılıyor, bunlar kabul edilebilir değil. Burada mahkeme kararı çıkar, oturup tartışırsınız…” dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Sana muhalefet bugüne kadar 50 tane öneri yaptı. 1 tanesine bile uymadın… Bu ülkede hükümet yoktur! Kurulduğun günden beri bu hükümet yok… İnsanlar tamamen kendi kendilerini yönetiyor… Erken seçimde nasıl bir Meclis aritmetiği çıkacağı halkın kararıdır... Bu Meclisin ahı gitti vahı kaldı…”

(Kıbrıs Postası)