Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu #burasıönemli adlı programda açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısının nisaba takılması ve muhalefetin nisaba destek vermemesi nedeniyle muhalefete gelen eleştirilerle ilgili konuşan Erhürman, “Mazereti olan kimse bizi arayıp destek istemedi” dedi.

Mecliste ezelden beri gelişen bir teamül olduğunu belirten Erhürman, “Gerek CTP gerek UBP’nin bugüne kadar ki teammüllerine bakıldığında, mecliste nisabı iktidarda olanların sağlaması durumu vardır. CTP son dönemde muhalefetin günü olarak kabul edilen Perşembe günleri bu teamülü değiştirdi. Doğrudan doğruya kendimiz Perşembe günleri nisap veriyoruz” dedi.

Pazartesi günleri ise mecliste yasama günü olduğunu dile getiren Erhürman, “Yasama sorumluluğu esas olarak hükümette. Yasa tasarıları onlardan geliyor. Beklenen iktidarın kendi nisabını sağlayabilmesidir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın bir operasyon geçirdiğini ve kendisini arayarak nisaba destek istediğini dile getiren Erhürman, sağlık sorunu, cenaze gibi durumlarla karşılaşıldığında destek verdiklerinin altını çizdi.